HS: Poliisilla sisäinen tutkinta voimankäytöstä Hennalan vastaanottokeskuksessa

Poliisi on käynnistänyt sisäisen tutkinnan partion toiminnasta Hennalan vastaanottokeskuksessa. Marraskuussa Lahdessa sattui välikohtaus, jossa poliisi joutui turvautumaan kaasuun ja patukkaan.

Kotimaa
Poliiseja Hennalan hätämajoitusyksikössä.
Heikki Ahonen / Yle

Poliisilla on käynnissä sisäinen selvitys partion toiminnasta Hennalan vastaanottokeskuksessa, kertoo Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun) Hennalassa sattui marraskuussa välikohtaus, jossa miesjoukon piirittämä poliisipartio joutui pakenemaan uhkaavaa tilannetta käyttämällä kaasua ja patukkaa.

Hämeen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikön Tero Seppäsen mukaan paikalla useampia poliisipartioita. Seppänen kertoo HS:n haastattelussa, että sisäisellä selvityksellä selvitetään, onko tilanteessa toimittu oikein, mutta myös sitä, tarvitaanko partioille muunlaista varustusta.

Hennalassa on ollut useita hankalia tilanteita poliisin ja turvapaikanhakijoiden välillä. Marraskuinen tapaus oli ensimmäinen, jolloin poliisi joutui käyttämään kaasua ja patukkaa. Poliisin mukaan suurin osa välikohtauksista on ollut turvapaikanhakijoiden keskinäisiä riitoja, mutta virkavaltaa on tarvittu rauhoittamaan myös kantaväestön käytöstä.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen nosti aiemmin viikolla Hennalassa sattuneen tapauksen esiin blogikirjoituksessaan. Suhonen on huolissaan suomalaisten poliisien turvallisuudesta etenkin niillä seuduilla, joilla vastaanottokeskukset sijaitsevat kaukana poliisiasemista. Lehtitietojen mukaan Suomen Poliisijärjestöjen Liitto onkin tehnyt jäsenistölleen kyselyn työoloista.