Finnair palkkaa 450 - yhtiön historian suurin rekrytointi

Valtiollinen lentokoneyhtiö aloittaa historiansa suurimmat rekrytoinnit maahan ja taivaalle. Haku tehtäviin alkaa tänään.

talous
 Finnairin uusi Airbus A350 -lentokone Helsinki-Vantaan lentokentällä lokakuussa 2015.
Finnairin uusi Airbus A350 -lentokone Helsinki-Vantaan lentokentällä lokakuussa 2015.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Finnair valmistautuu kaukoliikenteen kasvuun ja aloittaa historiansa suurimmat rekrytoinnit. Yhtiöön haetaan tänä vuonna jo rekrytoitujen noin 70 lentäjän ja 130 lentoemännän ja stuertin lisäksi vielä 100 uutta lentäjää sekä 300 uutta matkustamohenkilökunnan jäsentä. Myös asiakaspalvelutehtäviin sekä muihin toimintoihin rekrytoidaan noin 50 henkilöä kevään 2016 aikana.

Henkilöstön palkkaus on selkeä käänne Finnairille. Valtiollinen lentokoneyhtiö on vuosia vähentänyt väkeään raskaalla kädellä.

Finnair sai lokakuussa laivastoonsa ensimmäisen A350 XWB -koneen ja kaikkiaan koneita on tilattu 19. Uudet laajarunkokoneet ovat Finnairin kasvun moottori ja lisäävät kaukoliikenteen kapasiteettia keväästä 2016 alkaen. Kapasiteetin kasvu lisää myös henkilöstön tarvetta. Finnair on aiemmin tänä vuonna kertonut kasvun tarkoittavan noin 1000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

Lentävän henkilöstön rekrytointi alkaa tänään. Koulutukset ja työsuhteet alkavat vaiheittain keväästä 2016 alkaen.

Finnairin strategisena tavoitteena on kaksinkertaistaa liikenteensä Aasian ja Euroopan välillä vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasosta. Aasian kasvun myötä Finnair kasvattaa myös Euroopan liikenteensä kapasiteettia, sillä merkittävä osa yhtiön matkustajista on vaihtomatkustajia.