1. yle.fi
  2. Uutiset

Kunta kyllästyi Maahanmuuttovirastoon – palkkasi lakimiehen avuksi

Asikkalan kunta aikoo selvittää kaikki lailliset keinot, joilla se pystyisi torjumaan suuren vastaanottokeskuksen perustamisen kunnan ainoaan hotelliin. Hotelli Tallukkaan Vääksyyn on tulossa 350 turvapaikanhakijaa.

turvapaikanhakijat
Tallukka-hotelli Vääksyssä.
Heikki Ahonen / Yle

Asikkalan kunta palkkaa lakimiehen selvittämään miten kunta saisi torpattua suuren vastaanottokeskuksen. Vääksyssä toimivaan hotelliin aiottiin alunperin sijoittaa 500 turvapaikanhakijaa, nyt määrä on pudotettu 350:een. Sekin on kunnan mielestä liikaa.

Kunnanjohtaja Juri Niemisen mukaan kunta pitää 350 turvapaikanhakijan vastaanottokeskusta ylisuurena kuntaan, jossa ei ole omaa poliisiasemaa. Kaiken lisäksi vastaanottokeskus on tulossa kunnan ainoaan hotelliin.

Kunta syyttää Maahanmuuttovirastoa siitä, että se tekee yhteistyötä vastaperustetun voittoa tavoittelevan yrityksen kanssa, mutta kieltäytyy yhteistyöstä kunnan kanssa. Kunnan rakennustarkastajan mukaan hotellihuoneisiin voidaan sijoittaa 250 henkilöä, jos ilmastointilaitteet ovat kunnossa.

Maahanmuuttovirasto on sopinut Kotouma Oy.n kanssa 350 turvapaikanhakijan sijoittamisesta Tallukkaan.

Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuvat Tallukaan parin viikon kuluessa, kun henkilöstö vastaanottokeskukseen on ensin palkattu.

Tallukan vastaanottokeskus työllistää runsaat 15 henkilöä.

Lue seuraavaksi