1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampere aikoo myydä tunnettuja rakennuksia – listalla esimerkiksi Koskipuiston Rosso ja Rajaportin sauna

Moni tamperelainen maamerkki on tulossa myyntiin lähivuosina. Tampereen kaupunki olisi valmis luopumaan muuan muassa Torni-hotellin juurella olevasta veturitallista. Omistajaa ovat vaihtamassa myös Pyynikintorin laidalla sijaitseva Heinätorin vaakahuone ja Ratapihankadun tieltä siirrettävä vanha tavara-asema.

Kotimaan uutiset
Rajaportin sauna Tampereen Pispalassa.
Leena Peltokangas / Yle

Tampereen kaupunki on myymässä monia tamperelaisten hyvin tuntemia rakennuksia. Suoraan myytävien kohteiden listalla on muun muassa Torni-hotellin juurella oleva vanha veturitalli.

Esityksen mukaan kaupunki myy veturitallin idea- ja hintakilpailun kautta sitten, kun koko asemakeskuksen uudistuksen suunnitelmat täsmentyvät, todennäköisesti vuosina 2017–2018.

Tampereen Tornihotelli.
Toinen Torni-hotellin juurella olevista veturitalleista (kuvassa oikealla) on Tampereen kaupungin suoraan myytävien kiinteistöjen listalla.Petri Aaltonen / Yle

Toinen veturitalli kunnostettiin hotellin rakentamisen yhteydessä, mutta toinen jäi ennalleen. Talli on suojeltu ja vaatii täydellisen peruskorjauksen.

Pyynikintorin laidalla sijaitsevasta Heinätorin vaakahuoneesta taas ollaan myymässä kaupungin omistuksessa oleva osa vuokralaiselle. Rakennuksessa toimii ravintola Heinätori.

Ravintola Heinätori
Ravintola HeinätoriMari Siltanen / Yle

Lähtökuopissa myös Koskipuiston Rosso ja Onkiniemen tehdas

Omalla listallaan on myytäväksi kehitettäviä kohteita, kuten Koskipuiston Rosson kiinteistö. Sen osalta on luvassa asemakaavamuutos ja myynti vuokralaiselle.

Myös Onkiniemen entiset tehdasrakennukset ovat päätymässä myyntiin, kun Särkänniemen aluetta muutenkin uudistetaan.

Rautatieaseman tuntumassa oleva vanha tavara-asema myydään, kunhan se on siirretty sivuun uuden Ratapihankadun tieltä.

Vanhan tavara-aseman toimistorakennus.
Kaupunki hankkii tavara-aseman itselleen valtiolta ja aikoo myydä sen eteenpäin.Petri Aaltonen / Yle

Kaupunki aikoo luopua myös joistakin Hatanpään sairaalan rakennuksista sosiaali- ja terveyspalveluratkaisujen jälkeen.

Samalla listalla on myös Pyynikintie 2, joka on tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulun käytössä. Rakennus on entinen teknillinen oppilaitos, ja siellä on ollut välillä myös Tampereen yliopiston tiloja.

Saunayhdistys haluaa Rajaportin saunan

Pispalassa sijaitsevasta Rajaportin saunasta on käyty vuokrasopimusneuvotteluja saunayhdistyksen kanssa, mutta yhdistys haluaisikin ostaa saunan ja sen yhteydessä olevan Ompelijantalon itselleen.

Tammerkosken rannassakin tapahtuu. Lehtilukusali poistuu käytöstä ensi vuonna, kun lehdet siirtyvät pääkirjasto Metsoon sen perusparannuksen jälkeen. Kaupunki hakee lehtilukusaliin vuokralaista.

Frenckellin konttori on määräaikaisesti kansainvälisen koulun käytössä vuoteen 2020 saakka, eikä sitä aiota toistaiseksi myydä.

Lue seuraavaksi