Kysyntä räjähti – Myymälä tilasi nelinkertaisesti hälyttimiä itsepuolustukseen

Erityisesti naiset ovat viime päivinä tiedustelleet Clas Ohlsonista kovaäänisiä suihkehälyttimiä. Ilmiö näkyy eritoten pääkaupunkiseudulla, missä ketjun moni liike on myynyt hälyttimensä muutamassa päivässä loppuun.

Kotimaa

Tavaratalo yllättyi tällä viikolla ryöstöhälyttimensä yhtäkkisestä suosiosta.

– Eilen havaittiin, että hylly on tyhjä, ja tilattiin nelinkertaiset määrät, kertoo Helsingin Kampin Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Toni Hartonen.

Yhtiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marika Jirout kertoo tarkistaneensa tilanteen edellisen kerran viikkoa aiemmin, kun julkisuuteen nousi ripotellen joitakin yksittäisiä päällekarkauksia. Tuolloin tuote oli verkkokaupasta loppu.

Myymälöiden hyllyt ovat alkaneet huveta paikoin jopa tyhjilleen aivan viime päivinä, jolloin menekki on ollut kovinta, kerrotaan Clas Ohlsonin valtakunnallisesta asiakaspalvelusta.

Vastaavantapainen, kovaääninen paniikkihälytin on loppunut myös esimerkiksi Bilteman verkkokaupasta.

Kysyntä on ollut runsasta pääkaupunkiseudulla. Clas Ohlsonilla on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteensä 10 myymälää, joiden hyllyiltä löytyi perjantaina enää yhteensä kolme kappaletta ryöstöhälyttimiä.

Kampin liikkeen Toni Hartosen mukaan tuotetta on tavallisesti pidetty hyllyssä 10–20. Viestintäpäällikkö Marika Jirout muistuttaa, että ryöstöhälytinten myynti vilkastuu aina hieman pikkujoulukausien aikaan.

– On se nyt kovempaa kuin tavallisesti. Olemme myyneet enemmän kuin aiempina vuosina. En ota kantaa, mikä syy voisi olla, mutta jokainen voi sitä itse päätellä, kommentoi myymäläpäällikkö Hartonen.

– Suurin osa ostajista on ollut naisia, mutta miehiäkin on. Juuri jouduimme käännyttämään yhden kolmekymppisen miehen, kertoo ei-oota myyvä Hartonen.

Poliisi kertoi keskiviikkona, että niin sanotuissa puskaraiskauksissa on ollut tänä vuonna selvä piikki. Maanantaina poliisi kertoi yöllisestä tuntemattoman raiskausepäilystä keskeisellä paikalla Helsingin Hesperian puistossa.