Pandalaukkuja ja poronnahkapukuja – luvassa villi ja hauska Pukulähetys

Pukulähetyksessä keskitytään Linnan juhlien pukeutumiseen ja muotiin.

Kotimaa
Baba Lybeck Sami Sykkö Jarkko Valtee itsenäisyyspäivä Linnan juhlat
Yle

– Odotan villiä, hauskaa ja terävää, mutta myös kaikkia pukeutujia kunnioittavaa lähetystä Jarkon ja Samin kanssa, Baba Lybeck hehkuttaa itsenäisyyspäivän aattona.

Uutisvuodosta tuttu Lybeck juontaa yhdessä Sami Sykön ja Jarkko Valteen kanssa Yle Areenassa nähtävää Pukulähetystä, jossa nimensä mukaisesti keskitytään Linnan juhlien pukeutumiseen ja muotiin.

– Pukulähetystä voi katsoa joko rinnakkain television perinteisen vastaanoton kanssa tai ihan omana lähetyksenään. Pukulähetys kannattaa katsoa, koska me puhumme siitä mikä kansalaisia oikeasti kiinnostaa, innostaa ja jopa kauhistuttaa, muotitoimittaja Sami Sykkö alleviivaa.

Sami Sykkö
Yle

Sykkö oli tekemässä suosittua lähetystä jo viime vuonna, silloin Valteen ja Anne Kukkohovin kanssa. Sykkö uskoo, että tänä vuonna pukeutuminen on viime vuotta hauskempaa ja värikkäämpää, koska kutsuvieraiden joukossa on niin paljon kulttuuri- ja urheiluväkeä.

– Tiedän, että eräs vieras saapuu pandalaukku kainalossa, eräällä toisella on puolestaan rakkaan kissansa tassut kuvioituna pukuunsa. Ja sitten on tietenkin jo etukäteen puhuttanut Jari Sillanpään poronnahkapuku.

Viime vuonna miesvieraista suurimman huomion vei muusikko Kimmo Laiho eli Elastinen. Nyt säväyttävimmän miespukeutujan tittelistä tulee Jarkko Valteen mielestä tiukempi kilpailu.

– Vieraiden joukossa on paljon tyylistään tunnettuja miehiä ja ennakkotietojen mukaan luvassa on mielenkiintoisia yhdistelmiä. Henkilökohtaisesti odotan eniten Sillanpään, oopperalaulaja Waltteri Torikan ja vaatturinakin tunnetun Arman Alizadin lookia.

Haastatteluita liukuhihnalta ja 360-livekuvaa

Pukulähetyksen pohjustus alkaa TV1:ssä ja Yle Areenassa jo klo 18.15. Kauppatorilla sijaitsevassa studiossa nähdään Presidentinlinnaan matkalla olevia juhlavieraita.

– Sen verran voi paljastaa, että eräs vieras on luvannut esitellä erikoista pukuaan lähetyksessämme. Myös henkilöt pukujen taustalta eli muotisuunnittelijat pääsevät ääneen, Lybeck kertoo.

Lisämaustetta ennakkolähetykseen tuo Mikko “Peltsi” Peltola, joka haastattelee Mariankadun sisäänkäynnin edessä linnaan matkalla olevia vieraita. Presidenttiparin haastattelu on puolestan luvassa noin klo 18.50 ennen kuin Kaartin soittokunnan Jääkärimarssi käynnistää juhlallisuudet tasan seitsemältä.

Baba Lybeck
Yle

– Perinteinen lähetys Linnan juhlista näkyy siis tuttuun tapaan TV1:ssä. Me Pukulähetyksen tekijät jatkamme suoraa lähetystä verkon puolella, Lybeck muistuttaa.

Verkon lisäpalveluihin kuuluu myös suora haastattelulähetys linnasta. Kadulta sisätiloihin kiiruhtanut Peltola jututtaa yhdessä Yle Urheilun toimittajan Laura Arffmanin kanssa juhlavieraita tauotta klo 19.15-22.15 välisenä aikana. Luvassa on niin mäkisankareita kuin kulttuuripersooniakin.

Ilta huipentuu Linnan jatkoihin hotelli Kämpissä. Suoran tv-lähetyksen lisäksi tarjolla on 360°-lähetys, jossa katsoja saa ns. eturivin paikan esiintymislavan läheltä.

Sosiaalisessa mediassa Linnan juhliin liittyvät viestit kannattaa merkitä hashtagilla #linnanjuhlat, jolloin ne saattavat nousta jopa Linnan juhlien tv-lähetykseen. Tarkemmat ohjeet löytyvät teksti-tv:n sivulta 398.

Verkon erikoislähetykset, kiinnostavimmat videoklipit, kuvat ja paljon muuta löytyvät osoitteesta yle.fi/linnanjuhlat (siirryt toiseen palveluun).