1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Perinteikäs Tervahiihto uudistuu – ensi keväänä tarjolla myös retkisarja ja after ski

Oululainen massahiihtotapahtuma Tervahiihto hivuttaa vähitellen uusia tuulia mukaan perinteikkääseen tapahtumaan. Ensi kevään matkan voi ottaa enemmän tai vähemmän tosissaan, kun kilpasarjan lisäksi matkaan hiihdon fiilistä voi hakea retkisarjasta. Kisan jälkipuinnit hoidetaan after skissä.

urheilu
Tervahiihto Oulussa 1960
Yle

Ensi kevään Tervahiihdon valmistelut ovat sujuneet myötätuulessa. Kilpailun johtaja Jani Oravamäki latelee listan uudistuksista, millä oululaista massahiihtotapahtumaa viedään nyt eteenpäin.

Kilpasarjan lisäksi tänä vuonna järjestetään myös retkisarja. Se sopii kiireettömille nautiskelijoille, joilla on hiihdon lomassa aikaa pysähtyä Oulujokivarteen laavuille makkaranpaistoon ja nokipannukahvia ryystämään.

Matkavaihtoehtoina sekä kilpa- että retkisarjassa ovat täyspitkä 70 kilometrin matka, jolle lähdetään Utajärveltä ja puolikas, 37 kilometrin matka, jonka lähtöpaikka on Muhoksen Korkalovaaralla.

Tervahiihdon logistisiin koukeroihin kiinnitetään viime vuotista enemmän huomiota. Bussit kuljettavat hiihtäjiä Ouluhallin, hiihdon lähtöpaikkojen ja Sankivaaran sekä Oulujoen koulun välillä. Kilpailukeskus on tällä kertaa Oulujoen koulu, johon tulee kisakanslia ja palkintojen jako tapahtuu siellä.

Tähtäimessä kansainvälinen suurtapahtuma

Jotta tapahtumasta saisi kokonaisvaltaisen elämyksen, hiihtourakan voi päättää after ski –tunnelmiin ravintola Rauhalassa Oulussa. Tervahiihdon johtajan Jani Oravamäen mukaan luvassa on isot juhlat.

Näillä eväillä tapahtuman tavoitteeksi on asetettu 1500 hiihtäjää. Kevään 2015 hiihdoissa oli mukana 1400 sivakoijaa.

Todelliset massahiihdon mittasuhteet Tervahiihto voisi tavoittaa vuosina 2018-2019, jolloin tapahtuma voisi vetää jopa 5000 hiihtäjää.

Jani Oravamäki

Tervahiihdon ympärille halutaan nyt myös enemmän kansainvälistä pöhinää. Sosiaalisen median markkinoinilla ja uusilla oheistapahtumilla Tervahiihtoa viedään kohti keskieurooppalaista hiihtotapahtumaa.

– Edellisessä Tervahiihdossa oli mukana viisi eri kansallisuutta. Tavoitteena on lisätä eri maista tulevien osallistujien määrää, Oravamäki sanoo.

– Todelliset massahiihdon mittasuhteet Tervahiihto voisi tavoittaa vuosina 2018-2019, jolloin tapahtuma voisi vetää jopa 5000 hiihtäjää.

Ilmoittautumisia 12.3.2016 hiihdettävään Tervahiihtoon on jo tullut ja ilmoittautua ehtii melkeinpä lähtölaukaukseen saakka.

Lue seuraavaksi