Vesi nousee korkealle Porissa – viimeksi vastaavaa Tapani-myrskyn aikana

Porin kaupunki kertoo, että merivesi on nousemassa Porissa poikkeuksellisen korkealle. Vesi on esimerkiksi Porin sillan kohdalla 1,2 metriä ja Kivinissä 1,1 metriä normaalin yläpuolella ja nousee todennäköisesti pelloille ja teille.

Kotimaa
Jokivesi nousi pellolle Porin Kivinissä.
Kati Halinen / Yle

Vesi on nousemassa perjantaina Porissa poikkeuksellisen korkealle. Kaupunki tiedottaa, että vesi on esimerkiksi Porin sillan kohdalla todennäköisesti 1,20 metriä ja Kivinin alueella 1,10 metriä normaalia korkeammalla.

Merivesi nousee 1,05 metriä normaalin yläpuolelle. Viimeksi vesi on ollut näin korkealla Tapani-myrskyn aikana tapaninpäivänä 2011.

Porin kaupunki arvioi, että padolla suojelluilla alueilla ei ole tulvavaaraa. Kivinissä vesi nousee todennäköisesti pelloille ja teille. Kahaluodon pohjoispuolella vesi voi nousta pelloille.

Vesi on ylhäällä vain lyhyen aikaa. Jo lauantaina merivesi on ennusteen mukaan laskenut, vaikka se yhä onkin normaalia korkeammalla.

Yle seuraa myrskyn mahdollisia tuhoja ja vaikutuksia netissä ja tarvittaessa myös alueellisissa ylimääräisissä radiolähetyksissä.