Lehti: Pariisin iskun päätekijän kontaktit ulottuivat myös Britanniaan

Wall Street Journal -lehden tietojen mukaan marokkolaissyntyisellä Isis-terroristilla Abdelhamid Abaaoudilla epäillään olleen yhteyksiä myös Isoon-Britanniaan.

Ulkomaat
Kuva Isisin päiväämättömästä propagandavideosta, jossa sanotaan esiintyvän Abdelhamid Abaaoud.
Kuva Isisin päiväämättömästä propagandavideosta, jossa sanotaan esiintyvän Abdelhamid Abaaoud.EPA

Isossa-Britanniassa etsitään kuumeisesti todisteita, joilla voidaan osoittaa Pariisin terroristien saaneen tukea Birminghamin pohjoisafrikkalaistaustaisilta asukkailta.

Britannian saarivaltakunnan toiseksi suurin kaupunki Birmingham on tunnettu islamilaisten ääriliikkeiden keskuspaikkana. Viranomaisten mukaan anakin yhden Pariisin iskuihin osallistuneen terroristin tiedetään matkustaneen Birminghamin kautta Pariisiin.

Birminghamista ja sen ympäristöstä on lähtenyt aikaisemmin satoja pohjoisafrikkalaisia Isis-taistelijoiksi Syyriaan.

Ison-Britannian terrorismivastaisen osaston ylin upseeri Mark Rowley kertoi The Wall Street Journal-lehdelle omaavansa todisteita Isis-taistelijoiden verkostosta valmistella ja tehdä hyökkkäyksä Eurooppaan. Birmingham on myös yksi Isis-keskuksista Euroopassa.

– Teidän pitää odottaa jonkin aikaa, vaikka turvallisuusviranomaiset tekevät täysillä töitä saadakseen selville linkit, yhteydet ja tiedot militanttien verkostosta. Se ulottuu myös Britanniaan, Rowley vakuutti.

– Voi antaa Teille sadan prosentin varmuuden, että tulemme selvittämään yhteyden. Mutta sitä ennen on liian aikaista kertoa yksityiskohdista, Rowley jatkoi.

Pariisin iskujen päätekijäksi epäilty Abaaoud kuoli 18. marraskuuta piiritystilanteessa Pariisin esikaupungissa Saint-Dennis´ssa.

Lähteet: The Wall Street Journal, Reuters