1. yle.fi
  2. Uutiset

Pahin myrsky ohi, uusi tulossa ensi yönä

Perjantain ja lauantain väliseksi yöksi Suomeen rantautunut myrsky on laantumassa ja myös meren pinta on laskussa.

Kotimaan uutiset
Meteorologi tarkkaili myrskyn kulkua tietokoneilta 4. joulukuuta.
Yle

Myös itsenäisyyspäivää odotetaan myrskyisin tunnelmin. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Eveliina Kuokkasen mukaan lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi on tiedossa jo seuraava myrskyaalto.

– Merellä tuuli saattaa vielä nousta yli 23 metriin sekunnissa. Pahin on kuitenkin tältä yöltä ohi. Lauantaiaamuksi tuuli heikkenee etelässä ja sää selkenee. Illasta alkaen on odotettavissa uusi myrsky, jonka huippu ajoittuu yöksi, Kuokkanen kertoi YLE:lle kello 2:n jälkeen.

Myös meren pinta Helsingin edustalla on lähtenyt laskuun.

Talviseen myrskyyn kuuluvat sähkökatkot, kun puita kaatuu linjojen päälle. Lauantaina aamuyöstä oli runsaat 4200 kotitaloutta ilman sähköä. Näistä valtaosa sijoittui Etelä-Suomen rannikkoseudulle.

Myrskyn mukana tuoma sakea lumipyry aiheutti iltayön huonossa ajokelissä lukuisia peltikolareita erityisesti Oulun ympäristössä. Vakavia loukkaantumisia ei ole tiedossa.

Poliisia ja pelastuslaitoksia ovat työllistäneet tielle kaatuneiden puiden lisäksi siltojen alle ja kellareihin kerääntynyt vesi.

Tukholmaan matkalla ollut Tallink Siljan Victoria I-alus joutui kääntymään takaisin Tallinnan satamaan, sillä aluksen tutka-antenni ja kaksi ikkunaa vaurioituivat myrskyssä. Aluksen kapteeni ei ottanut riskiä jatkaa matkaa, kun myös vettä tulvi kannelle. Uutisen kertoi ensimmäisenä virolainen Postimees-lehti.

Pelastustehtäviä oli kirjattu aamukahdelta koko Suomessa parisen sataa.

Lähteet: Ilmatieteen laitos

Lue seuraavaksi