1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tulvatilanne helpottamassa eteläisessä Suomessa – Kävelyteitä edelleen veden alla

Merivesi nousi kovan tuulen vuoksi erittäin korkealle sunnuntaiaamuna esimerkiksi Helsingissä, Porvoossa ja Haminassa. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan kovin tulvahuippu alkaa kuitenkin olla jo ohi.

Kotimaan uutiset
Kauppatori.
Jani Saikko / Yle
Eläintarhanlahti sunnuntaina 6. joulukuuta.

Itsenäisyyspäivä valkeni Helsingissä monin paikoin kosteissa tunnelmissa, sillä kova tuuli nosti merivedenpinnan erittäin korkealle. Vesi tulvi kävelyteille muun muassa Arabian rannassa, Herttoniemessä, Laajasalossa ja Munkkiniemessä.

Vesi rajoitti kulkemista aamun aikana myös Pikku-Huopalahden suunnalla sekä Tokoin rannassa Hakaniemessä. Pelastuslaitokselle ei kuitenkaan ole aiheutunut yhtään tulvatehtävää.

– Nyt näyttää siltä, että pinnankorkeudet ovat kääntyneet laskuun, eikä mitään isompaa tulvaa ole tulossa. Vielä ollaan kuitenkin niin sanotusti varpaillaan asian suhteen, sanoo päivystävä palomestari Kimmo Tuominen Helsingin pelastuslaitokselta.

Meriveden korkeus oli kello kahden aikoihin reilut 80 senttimetriä tavanomaista korkeammalla. Huipussaan pinnan korkeus käväisi Helsingin rannikolla noin 110 senttimetrissä. Näihin korkeuksiin vesi tuskin kuitenkaan enää nousee.

– Kehottaisin sellaista normaalia maalaisjärkeä käyttämään. Jos näyttä siltä, että vesi on nousussa, kannattaa siirrellä tavaroita turvaan. Yleensä nämä ihmiset, jotka asuvat näissä alavilla alueilla, ovat tottuneet veden nousuihin ja osaavat siihen myös reagoida.

Turussa vesi on ajanut bussit poikkeusreiteille

Turun Hirvensalossa vesi tulvi teille jo lauantaina ja katkaisi muutamia teitä liikenteeltä sekä ajoi linja-autoja poikkeusreiteille.

Turun tieliikennekeskuksen mukaan osa Hirvensaloon vievistä teistä on edelleen veden alla. Myös ohikulkutie Raisiossa on seurannassa, sillä siellä vesi on noussut kevyenliikenteen väylälle Nesteentien ja Telakkatien risteyksessä.

Myös useat linja-autovuorot ajavat Turussa vielä tänään poikkeusreittejä.

Kotkassa vesi nousi yöllä jälleen vanhalle Haminantielle. Tavastilan ja Rantahakan välinen tieosuus suljettiin tulvivan veden takia puoli kahden aikaan aamuyöllä. Tie saatiin kuitenkin avattua jälleen puolen päivän aikoihin.

Porvoon keskustassa puolestaan osa Rantakatua on edelleen suljettu veden vuoksi.

Lue seuraavaksi