Poliisi: Tilanne oli koko ajan hallinnassa

Yhteensä poliisi on ottanut kiinni yli 130 henkilöä, poliisilakiperusteisesti sekä muutamien vahingontekojen takia.

Kotimaa
ylikomisario Juha Hakola, Helsingin poliisilaitos.
Juha Hakola kertoo, miten poliisi näki sunnuntai-illan tilanteen kehittymisen.

Sateisessa säässä Presidentinlinnan kulmalla haastateltu ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista kertoo mielenosoitustilanteen olleen koko ajan poliisin hallinnassa.

– Useampia rauhanomaisia mielenilmauksia ja kulkueita on ollut, mutta sitten Töölön suunnalla oli anarkistien yhteenotto ja he pyrkivät sabotoimaan muita kulkueita. Poliisi joutui rajoittamaan heidän kulkuaan, Hakola kertoo illan tapahtumista.

Tilanne on ollut koko illan ihan hyvin poliisin hallinnassa, Hakola sanoo.

– Jonkin verran on jouduttu vaihtamaan paikkaa, kun tilaisuuksien sabotoijat ovat pyrkineet vaihtamaan paikkaa juoksemalla ja muutoin, Hakola mainitsee.

Poliisi käytti kaksi kertaa paineilma-asetta mielenosoittajia taltuttaessaan. Paineilma-ase on yksi poliisin voimankäytön keinoista, Hakola muistuttaa. Ihan päivittäistä se ei kuitenkaan ole.

– Siinä kohtaa, kun poliisi kohtasi väkivaltaa, niin poliisi joutui kaksi kertaa käyttämään paineasetta, Hakola kertoo.

Yhteensä poliisi on ottanut kiinni yli 130 henkilöä, poliisilakiperusteisesti sekä muutamien vahingontekojen takia. Aiemmin illalla poliisi myös takavarikoi yli 30 soihtua, jotka kuumetessaan ovat erittäin vaarallisia, Hakola sanoo.

Yleisjohtajana toimineen apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäen mukaan tänä vuonna selvittiin huomattavasti viime vuotta pienemmillä vahingoilla.

_* Päivitys klo 23:24, päivitetty kiinniotettujen määrää ja lisätty Koskimäen kommentti vahingoista. _