Pukulähetyksen raati: Linnan upein vieras ja suurimmat trendit

Linnan juhlien muoti 2015 muistetaan eläinaiheista, värikirjosta ja lukuisista onnistumisista.

Kotimaa
Nasima Razmyar
Nasima Razmyarin puku.

– Tämä oli niin hyvä pukuvuosi, että puhuimme toistemme päälle – ja melkein piti jonottaa puheenvuoroa, vitsaili Linnan juhlien pukulähetyksen asiantuntija Sami Sykkö Yle Areenassa.

Selkeitä trendejä nousi esiin. Eläinaiheet näkyivät esimerkiksi pandalaukussa ja kukkomekossa. Väriskaalaan mahtui sekä pastelleja että metallisia sävyjä. Ennalta-arvaamaton toistuva teema oli intiaanihenkisyys, mikä näkyi sulkina mekossa ja päähineessä sekä hapsuina. Muotiraatilaisille valinnat tulivat yllätyksenä.

– Onkohan tämä sitä, kun on pitkään jatkunut "intiaanikesä" kesän jälkeen, ilotteli pukulähetyksen toinen asiantuntija Jarkko Valtee viitaten joulukuun lämpöennätykseen.

Marke Mäkelä
Eläintrendikkyyttä kansanedustaja Juhana Vartiaisen puolison Marke Mäkelän yllä.

– Kolme inkkaria oli! Sitten oli pitkähihaisuutta, vähän tiukempia kauluksia, ja isompia kauluksia varsinkin taaksepäin. Erityisesti Katri Niskasen puvut olivat näyttäviä takaapäin, Sykkö luettelee.

Värejä oli laaja kirjo, ja väriyhdistelmätkin olivat tällä kertaa hyvin ennakkoluulottomia. Silmiinpistävän runsaasti iltapukuihin oli valittu pehmeän roosan ja nuden sävyjä. Sykön mielestä trendi on ollut olemassa juhlapukeutumisessa vuosia, mutta se on rantautunut Linnan juhliin varsin verkkaan.

– Ehkä johtuen kävijöiden iästä ja tottumuksesta se tulee hitaasti, Sykkö epäili.

Jarkko Valtee valitsi illan upeimmaksi vieraaksi kansanedustaja Nasima Razmyarin. Hänen pukunsa on suunnitellut Katri Niskanen. Puvussa näkyy toispuoleisesti illan vahva trendi, pitkä hiha.

– Siinä oli kaikki täydellistä, kampauksesta meikkiin ja pukuun. Siinä ei ollut mitään, mihin haluaisi koskea, Valtee perusteli.

– Väri on mieletön. Hän dominoi tänä iltana punaisella matolla, kommentoi Sami Sykkö.

Yleisö voi äänestää illan hienointa pukua osoitteessaYle.fi/linnanjuhlat (siirryt toiseen palveluun)ja voittajat – kolme naista ja kolme miestä – paljastetaan TV1:n lähetyksessä noin kello 23.

Tiina Elovaara
Kansanedustaja Tiina Elovaaran puvussa on intiaanimaisuutta.