1. yle.fi
  2. Uutiset

Inarilaisteko-palkinto Hotelli Kultahovin keittiöpäällikölle

Hotelli Kultahovin keittiöpäällikkö ja muusikko Heikki Nikula on saanut vuoden 2015 Inarilaisteko-palkinnon. Hän on muun muassa tehnyt tunnetuksi inarilaista ja saamelaista ruokaa eri kilpailuissa ja televisio-ohjelmissa.

Inari
Hotelli Kultahovin keittiömestari Heikki Nikula
Heikki Nikulan taidot ovat tulleet laajempaan tietoisuuteen muun muassa Erätulilla-ohjelman avulla.Anna-Kaisa Siivikko

Inarin kunnan palkintoperusteiden mukaan Nikula on viime vuosina profiloitunut yhtenä uuden lappilaisen keittiön kehittäjistä myös pohjoismaisella tasolla saamelaisen ruokakulttuurin edistäjänä. Viime kesänä hän yhdessä sisarensa kanssa teki tutuksi inarilaista ja saamelaista ruoka- ja kulttuurimaisemaa Hungry for Finland 2015-ruokamatkailukilpailussa, jossa hänen kehittämänsä Inari Menu sai ruokamatkailuteko-tunnustuksen.

Heikki Nikula on tuonut esille inarilaista kulttuuria ja luontoa sekä alueen perinteisiä elämänmuotoja useasti Yle TV2:n Erätulilla-sarjassa. Viime vuonna Heikki Nikula oli kuuden finalistin joukossa Ruotsin Arjeplogissa Sápmi Awards –tapahtuman saamelaisen ruokakulttuurin osiossa. Sápmi Awards –tapahtuma korostaa saamelaiskulttuuria ja –perinteitä. Aiemmin kuluvana vuonna Nikula teki inarilaista ruokakulttuuria tunnetuksi televisiosarjassa Loirinuotiolla.

Sisarensa kanssa Hotelli Kultahovissa yrittäjänä toimiva Nikula on vuosikaudet tukenut inarilaisia kulttuuritapahtumia luovuttamalla esiintymis-, majoitus- ja ruokailutiloja eri tapahtumien käyttöön.

Inarin kunnan kulttuuritoimi on vuodesta 1978 lähtien luovuttanut itsenäisyyspäivän juhlassa Inarilaisteko–palkinnon. Palkinto on luovutettu merkittävästi inarilaisen kulttuurin hyväksi toimineelle henkilölle tai ryhmälle.

Lue seuraavaksi