Kemissä on valmiina yli 1000 sukkaparia – kouluilta kaivataan kokotietoja

Kunnianhimoinen urakka on edennyt puoliväliin Kemissä. Kaikille koululaisille ei saada uutta sukkaparia jouluksi, mutta haastetta jatketaan niin pitkään, että kaikilla lapsilla on jalassaan uudet villasukat.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin sukkahaasteessa on ylitetty puoliväli, sillä valmiina on lähes 1100 sukkaparia. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kaikille koululaisille ei ehditä saada uusia sukkia tavoitteeksi asetettuun jouluun mennessä.

Sukkahaasteen alullepanija Katja Nurkkala kertoo, että vapaaehtoiset neulojat ovat valmiita jatkamaan urakkaa joulun yli kunnes tavoite on saavutettu ja jokaisella koululaisella on jalassaan uudet villasukat.

– Kaikki jo valmiiksi saadut sukat jaetaan koululaisille luokittain ja myös päiväkoti-ikäisille ennen joululomaa, painottaa Nurkkala.

Sukkien jakaminen voi olla haastavaa

Tällä hetkellä vapaaehtoiset kaipaisivat kouluilta lasten kokotietoja, jotta luokkaan osataan toimittaa tarvittava määrä oikeankokoisia sukkia.

– Me on pyydetty näitä tietoja opettajilta, mutta niitä on saatu kattavasti vasta ainoastaan Kivikon koululta. Sinne sukkia onkin helppo jakaa, kun tarvittavat sukat voidaan pussittaa luokittain, sanoo Nurkkala.

Hän on miettinyt tilanteeseen ratkaisua eräänlaisesta sukkaparkista, josta sukat käytäisiin hakemassa luokittain.

Valmiita villasukkia vastaanotetaan Kemissä sekä Pienessä lankapuodissa että Punnitse ja Säästä -myymälässä. Haasteeseen voi osallistua myös vaikka ei osaisi itse neuloa, sillä vapaaehtoisille voi lahjoittaa lankoja.