Kyläyhdistys puuhaa yksityistä koulua Äänekoskella

Äänekosken Mämmen kyläyhdistys on tekemässä tonttivarausta yksityistä koulua varten. Kyläyhdistys on tehnyt kaupungille varauksen reilun kahden hehtaarin tontista Mämmenkylästä. Yhdistys haluaisi vielä neuvotella kaupungin kanssa koulun rakentamisesta Mämmeen. Ellei kaupunki lämpene ajatukselle, kyläyhdistys lähtee viemään  yksityiskouluhankettaan eteenpäin.

kyläyhdistykset
Tyhjät pulpetit luokkahuoneessa.
Merja Siirilä / Yle

Kyläyhdistyksen sihteeri Minna Lemetyinen kertoo, että hankkeessa on tarkoitus toimia ripeästi.

– Mahdollisimman pian, mutta sehän riippuu tietysti siitä, että lähdetäänkö yksityiseen vai kaupungin kanssa rakentamaan. Yksityisen luvat kestää vähän kauemmin, mutta lähivuosina, mahollisimman pian, linjaa Lemetyinen.

Mämmen oppilaat käyvät nyt koulua väistötiloissa teknologiakeskuksessa. Äänekoski päätti vuosi sitten, että Mämmen oppilaat siirretään uuteen yhtenäiskouluun. Sen rakentamista käsitellään valtuustossa tänään. Koulu on määrä rakentaa leasingrahoituksella.

Opetusjohtaja Ville Härtsiä ei usko, että Mämmen koulusta tehtäisiin enää uusia päätöksiä. Härtsiä muistuttaa, että yksityiskoululuvista päättää valtioneuvosto. Jos lupa heltiää, koulun on neuvoteltava opetusjärjestelyistä kaupungin kanssa.