Merivesi tulvi Hakaniemessä  – kalastaja nappasi 10 kuhaa

Viikonlopun myrskyistä selvittiin vähillä vahingoilla pääkaupunkiseudulla. Merivesi nousi kuitenkin paikoin jopa metrillä ja tulvi jalkakäytäville. Kalastajan näkökulmasta huono sää tarkoitti pienempää kilpailua ja parempaa saalista.

Kotimaa
Vesi tulvi itsenäisyyspäivänä Helsingin Hakaniemessä.
Vesi tulvi itsenäisyyspäivänä Helsingin Hakaniemessä.Kimmo Peltonen

Helsingin Hakaniemen rannassa oli sunnuntaiaamuna synkkää ja märkää. Myräkkä oli nostanut meriveden lahdesta noin 10 metriä kuivan maan puolelle. Tämä ei kuitenkaan innokasta helsinkiläistä kalastajaa Kimmo Peltosta haitannut.

Kello viiden aikaan aamuyöllä paikalle saapuessaan hän kiitteli mielessään, että sää oli säikäyttänyt muut kalastajat apajilta. Vettä ylsi Hakaniemen rannassa saappaiden puoliväliin.

– Heittelin ensi siitä rantapenkin päältä seisten, mutta kaloja oli siitä niin pitkä matka hinata, että siirryin lopulta lahden reunalle kalastamaan, Peltonen kertoo.

Kuha saapuu näin syksyisin lahtiin ja jää niihin kevään kutua odottelemaan. Peltonen saikin tulvivasta Hakaniemestä oivan saaliin.

– Noin 10 kuhaa sain. Se on hyvä saalis. Luultavasti nyt söi niin hyvin, koska paikalla ei ollut muita kalastajia.

Myräköistä selvittiin vähällä

Paikoin nousseista merivesistä, tulvista ja rankkasateista huolimatta viikonloppu oli Helsingin pelastuslaitoksen mukaan normaali.

Palokunta joutui raivaamaan yksittäisiä kaatuneita puita ja muutamia irroneita kattopeltejä. Myös sadevedet pysyivät poissa kellareista.

Suurimmat myrskytuhot koettiin eilen illalla Hangossa, pahimmillaan ilman sähköä oli 8 000 ihmistä. Viat on saatu korjattua lähes kokonaan.

Hangon lisäksi sähköjä oli poikki myös Raaseporissa, Loviisassa ja Porvoossa.