Art Teatro palkittiin Aurora-mitalilla

Kustavilainen sirkusalan yritys sai Aurora-mitalin luovuudesta, sitkeydestä ja lahjakkuudesta. Sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov ovat tuoneet eloa ja väriä saaristokunnan kulttuurielämään.

kulttuuri
Cirque Draculan esiintyjät lavalla.
Cirque Draculan esiintyjät lavalla. Antti Kulmala on kuvassa kolmas oikealta.Eino Telkinen / Yle

Kustavilainen sirkusalan yritys Art Teatro on palkittu Aurora-mitalilla.

Varsinais-Suomen liitto palkitsi sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov luovuudesta, sitkeydestä ja lahjakkuudesta.

Pauliina Räsänen oli ensimmäinen suomalainen taiteilija Cirque du Soleilissa, maailman arvostetuimmassa sirkuksessa, jossa hän esiintyi ja vietti kiertue-elämää kuutisen vuotta. Siellä hän tapasi miehensä, kaksinkertaisen taitovoimistelun maailmanmestarin Slava Volkovin.

– Onpa hienoa, että juuri sirkustaide palkitaan Aurora-mitalilla. Tulimme Suomeen asumaan vuonna 2008 ja olemme hitaasti ja varmasti yrittäneet viedä sirkustaidetta eteenpäin, Suomessa sekä Varsinais-Suomessa, Pauliina Räsänen iloitsee.

Sirkustoiminta tuo avoimmuutta pieneen kuntaan

Taiteilijapari on tuonut väriä ja eloa Kustavin alueen kulttuurielämään. Pariskunta on rakentanut Sirkus Studion vanhaan maatilaan, jossa voi harrastaa sirkusta ympäri vuoden. Kyseessä on ensimmäinen pysyvä sirkusrakennus Suomessa.

Räsäsen mukaan sirkustoiminta voi pienellä paikkakunnalla kehittää avoimuutta ja yhteisöllisyyttä. ArtTeatro myös kouluttaa alalle uusia sukupolvia.

Räsäsen ja Volkovin tavoitteena on kehittää alueen matkailua sirkustaiteen kautta – helposti lähestyttävänä taiteenlajina sirkustaiteella on valtava potentiaali matkailun kehittämiseen.

Varsinais-Suomen liitto myöntää Aurora-mitalin vuosittain tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle. Mitaleita on myönnetty vuodesta 1977.

Lähteet: Varsinais-Suomen liiton tiedote