Vesi nielaisi pyörätien Kotkassa – kuva

Teille noussut merivesi haittasi viikonloppuna liikennettä esimerkiksi Kotkassa. Vesi katkaisi liikenteen tiellä 170 kahdesti. Edelleenkin pyörätie on hautautunut veden alle.

Kotimaa
merivesi on noussut pyörätielle kotkassa
Kotkassa vesi oli maanantaina haudannut allaan pyörätien, mutta autot pääsivät ajamaan tiellä 170. Juha Korhonen / Yle

Kova tuuli on työllistänyt pelastuslaitosta viikonloppuna muun muassa Kotkassa ja Haminassa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on ollut parikymmentä tehtävää viikonloppuna, kun esimerkiksi puita oli kaatunut linjoille ja liikennemerkkejä oli mennyt nurin.

Tuuli nosti myös meriveden tavallista korkeammalle ja esimerkiksi tie 170 kotkassa suljettiin pari kertaa liikenteeltä.

– Ei ole todellakaan joka syksyinen ilmiö. Vaatii poikkeuksellisen vedenkorkeuden, sanoo palomestari Simo Norema, Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Maanantaina aamupäivällä tietä 170 pystyi ajamaan autolla, mutta tien viereinen kävely- ja pyörätie oli veden peitossa sekä käyttökiellossa.

Pelastuslaitoksen mukaan Kotkassa esimerkiksi Mussalo, Ruonala ja Haminassa Tervasaari ovat ensimmäisinä uhattuina, kun veden pinta nousee.

– Ja tietysti on paljon vapaa-ajan asuntoja lähellä rantaa. Niiden vahingoista ei välttämättä ei ole vielä täyttä tietoa, jos omistajat eivät ole asuntojaan käyneet tarkistamassa, sanoo Norema.

Ilmatieteen laitoksen ennuste (siirryt toiseen palveluun) ennakoi, että vedenkorkeus esimerkiksi Haminassa on kaukana viikonlopuna arvoista.