Miljoonat jäivät yhden numeron päähän – "Tuli tunne, että mitä jos sittenkin"

Viikonvaihteen lottoarvonnassa jaettiin kaksi miljoonapottia. Lahtelaisen Henna Oksasen perheessä ehdittiin jo eläytyä hetken aikaa ajatukseen, että miljoonat tärähtävät omalle tilille.

ilmiöt
Henna Oksasen kuponki.
Henna Oksanen

Viime lauantaina lahtelaisen Henna Oksasen perhe vietti tavallista iltaa. Kahden lapsen äiti oli juuri päässyt työpäivän jälkeen rötköttämään sohvalle, kun mies muisti, että lottokuponki oli tarkistamatta.

Mies alkoi käydä läpi numeroita: yksi oikein, toinen oikein, kolmas ja neljäskin oikein.

– Hän totesi, että apua, miten voikin osua näin. Viides numero oli kuitenkin väärin. Mies viskasi kupongin sivuun ja totesi, että ei tullut mitään.

Oksanen nappasi kuitenkin kupongin talteen ja kävi kaksi viimeistä numeroa läpi. Ne olivat samoja kuin voittorivillä. Mitä jos mies katsoi sen yhden numeron sittenkin väärin? Oksanen vertasi voittoriviä, seitsemää oikeata numeroa, kädessään olevan kupongin riviin vielä kolmesti.

– En voita ikinä missään mitään, mutta tuli tunne, että mitä jos sittenkin.

Miten miljoonat muuttaisivat elämää?

Pariskunta lottoaa harvoin. Lähinnä silloin, kun jaossa on poikkeuksellisen suuri summa rahaa. Silloin kupongin ostamisen jälkeen leikitellään, miten elämä muuttuisi, jos tilille kilahtaisi miljoonia euroja.

Tälläkin kertaa haaveita oli käyty läpi. Omakotitalo maalta, ehkä tauko kokin työstä.

Kenellepä ei raha kelpaisi.

Henna Oksanen

Jännityksen takia rivit pannaan vetämään, Oksanen kertoo. On hauska suunnitella, mitä kaikella rahalla tekisi.

Oksasen mies oli kuitenkin katsonut numerot aivan oikein. Kupongissa oli samalla rivillä kuusi oikeaa numeroa. Heillä ei ole vakionumeroita, jotka valittaisiin, vaan numerot arpoo kone.

Oikean rivin numerot olivat 9, 16, 26, 29, 35, 36 ja 38. Oksasen rivi oli muuten samanlainen, mutta numeron 35 tilalla oli 33.

– En tiedä, mitä miljoonilla olisi tehnyt. Olisiko niistä tullut onnelliseksi? Osaisiko enää arvostaa mitään, koska kaiken saisi helposti, hän pohdiskelee.

– Mutta kenellepä ei raha kelpaisi. Luulen silti, että olen onnellisempi näin.

Rahoilla ostetaan remonttimaalit

Pariskunta nettosi kuudella numerollaan vajaat 2 000 euroa. Rahat käytetään lasten huoneiden remontointiin.

Perusskeptinen suomalainen ajattelee, että en minä mitään kuitenkaan voita.

Henna Oksanen

Sittemmin perheessä on jossiteltu moneen kertaan ajatuksella miljonääriydestä. Henna Oksanen ei usko, että lottonumerot osuvat toista kertaa yhtä lähelle.

– Ostamme kupongin seuraavan kerran, kun tarjolle tulee iso potti. Perusskeptinen suomalainen ajattelee silti, että en minä mitään kuitenkaan voita.