Toimittaja kokeili elämää karhuna ja kömpi talviunille muurahaispesään – video

Karhut ovat lämpimästä ja lumettomasta säästä huolimatta kömpineet talviunille myös eteläisessä Suomessa. Yksi karhun suosikkipaikoista on vanha muurahaispesä. Testasimme millainen asumus se on.

Kotimaa
käsi kurottaa muurahaispesästä

Kaakkois-Suomessa syksy on ollut lumeton ja lämmin. Joulukuun puolellakin lämpötila on kivunnut parhaimmillaan seitsemään asteeseen. Marraskuun jälkeen alueen puolestatoista sadasta karhusta ei havaintoja ole pahemmin tehty eli ne ovat ymmärtäneet painua talviunille.

Haminalainen petoyhdyshenkilö Seppo Kallio liikkuu paljon luonnossa ja tietää missäpäin talvehtivia karhuja on. Toimittaja Maija Tuunila kysyi, olisiko mahdollista kömpiä johonkin tyhjään karhunpesää testaamaan, miltä siellä oleskelu tuntuu.

Seppo Kallio vei toimittajan syvälle metsään vanhan, asumattoman muurahaispesän luo. Kallio kaivoi kaksimetriseen muurahaispesään syvän kolon, jonne toimittaja ryömi. Pesän suun eteen laitettiin havuja sekä sammalta. Pesässä oli rauhallista ja lämmintä, ei ihme, että moinen on karhun suosikkitalvehtimispaikka.

Videolla näet millainen talviasunnosta tuli.