Vastaanottokeskus ei uhka varuskunnalle: "Suurin riski, että harhautuvat ampuma-alueelle"

Vastaanottokeskus sijaitsee varuskunta-alueen välittömässä läheisyydessä Kankaanpään Niinisalossa. Porin prikaatissa uudet naapurit eivät aiheuta muutoksia turvallisuusjärjestelyihin.

Kotimaa
Katja Halinen / Yle
Tarkka-ampuja makaa maassa ja tähtää kiväärillä harjoitusmaalia.

Vastaanottokeskuksen avaaminen varuskunnan välittömään läheisyyteen ei aiheuta uusia turvallisuusjärjestelyjä Porin prikaatissa.Turvapaikanhakijoita sijoitetaan puukerrostaloihin aivan varuskunnan tuntumaan Kankaanpään Niinisalossa. Yksi taloista paloi viime viikolla maan tasalle ennen uusien asukkaiden tuloa. Poliisi pitää paloa tahallaan sytytettynä ja tutkii sitä törkeänä tuhotyönä.

Emme näe tässä mitään suurta uhkakuvaa.

Apulaiskomentaja, eversti Petri Kosonen

– Me vastaamme turvallisuudesta aidatun varuskunta-alueen sisäpuolella. Olemme pitäneet palaverin vastaanottokeskuksen johtajan ja poliisin kanssa. Emme näe tässä mitään suurta uhkakuvaa, kertoo apulaiskomentaja, eversti Petri Kosonen Porin prikaatista.

Varuskunta-alueen turvallisuutta valvotaan Kososen mukaan nykyisillä järjestelmillä.

– Alue on meillä hyvässä kontrollissa.

Ei vielä arabiankielisiä kylttejä

Ennemminkin huolta varuskunnassa aiheuttaa turvapaikanhakijoiden oma turvallisuus.

– Ehkä suurimpana riskinä pidämme sitä, että he ajautuvat vahingossa Pohjankankaan ampuma-alueelle.

Vastaanottokeskus tiedottaa asukkaille, millä alueella on turvallista liikkua.

Apulaiskomentaja, eversti Petri Kosonen

Ampuma-aluetta ei ole aidattu, vaan siitä varoitetaan kylteillä, joissa on teksti suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Arabiankielistä varoitustekstiä ei ainakaan tässä vaiheessa pidetä Porin prikaatissa tarkoituksenmukaisena.

– Olemme sopineet vastaanottokeskuksen kanssa, että he tiedottavat asukkaille, millä alueella on turvallista liikkua ja millä ei.