Itävallan poliisi selvittää mysteeriä: Mistä Tonavaan joutuneet 100 000 euroa ovat peräisin?

Poliisin mukaan viikonloppuna joesta ongitut rahat ovat aitoja, mutta niiden omistajaa ei tiedetä.

Ulkomaat
Itävallan poliisi kuivatti Tonavasta löydetyt setelit.
Itävallan poliisi kuivatti Tonavasta löydettyjä seteleitä 7. joulukuuta. Wienin läpi kulkevasta Tonava-joesta löydettiin yli 100 000 euron arvosta käteistä rahaa.AFP / Polizei Wien

Itävallan poliisi on saanut selvitettäväkseen merkillisen rahalöydön. Lauantaiaamupäivänä Wienin läpi kulkevasta Tonava-joesta löydettiin yli 100 000 euron arvosta käteistä rahaa.

Tapauksesta ovat kertoneet esimerkiksi Itävallan yleisradioyhtiö ORF (siirryt toiseen palveluun) ja sanomalehti Kurier (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi sai alun perin hälytyksen siitä, että joku tai joitakuita olisi hypännyt Tonavaan ilmeisesti itsemurha-aikeissa. Paikan päällä kävi ilmi, että että syynä olivat vedessä kelluvat sadan ja 500 euron setelit. Poliisi noukki rahat Tonavan sivuvirrasta palokunnan sukeltajien avustuksella. Työtä helpotti Tonavan kirkas vesi.

Maanantaina poliisilla ei vielä ollut tietoa siitä, mistä rahat ovat peräisin. Poliisi ei ole kyennyt yhdistämään rahasummaa mihinkään tiettyyn hiljattain tapahtuneeseen rikokseen. Poliisin mukaan setelit ovat kuitenkin aitoja eivätkä väärennöksiä.

Ohikulkijat eivät nähneet kenenkään pudottavan rahoja veteen, ja on epäselvää, kauanko ne ehtivät olla joessa. Poliisi on pyytänyt tapauksen mahdollisia todistajia ottamaan yhteyttä.

Wienin poliisin tiedottaja Roman Hahslinger kertoi ORF:n mukaan, että poliisille on jo ilmoittautunut useita ihmisiä, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että rahat kuuluvat heille.