1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kolme sisarta Rovaniemen teatteriin

Rovaniemen teatterin ohjelmistossa on ensi keväänä yhteensä 12 näytelmää. Uutuuksia ovat Anton Tšehovin Kolme sisarta, lastennäytelmä Iso kiltti jätti sekä Vänän musiikkibaari kellariteatterissa. Teatterilla on kevään aikana neljä vierailuesitystä ja lisäksi tämän syksyn viisi esitystä jatkavat vuodenvaihteen jälkeen.

Rovaniemen teatterin johtaja Kari Väänänen Kuva: Rovaniemen teatteri

Joulutauon jälkeen näyttämölle palaavat Esikoinen, Kumiseva hanki, Pikavoitto, Menuteatteri ja Pilipaliprinsessa.

Kevään uutuuksia ovat näytelmäklassikko Kolme sisarta, jonka ohjaa teatterinjohtaja Kari Väänänen. Lavastuksen tekee Pentti Uimonen ja puvustuksen Elina Vasko. Ensi-ilta on 13. helmikuuta.

– Kolme sisarta on kaikkea muuta kuin pitkäpiimäinen näytelmä. Se on hieno ihmiskuvaus ja täynnä emotionaalisia piikkejä, rakkautta ja kavaluutta. Tšehov on kirjoittanut näytelmän alaotsikoksi komedia. Ihmisten käyttäytyminen on siinä hyvin koomista. Kolmesta sisaresta on tulossa yksinkertaista mutta monitasoista teatteria, Väänänen kertoo teatterin tiedotteessa.

Helmikuussa avautuu myös Vänän musiikkibaari kellariteatteri Saivoon. Siellä esiintyvät näyttelijät kapellimestari Minna Siitosen johdolla.

Lapsille ja lapsenmielisille teatteri valmistaa Roald Dahlin Ison kiltin jätin. Ensi-ilta on 21. huhtikuuta. Näytelmän ohjaa Pekka Ojalehto, lavastaa Tellervo Syrjäkari ja puvut suunnittelee Mirkka Nyrhinen. He ovat kaikki vierailijoita.

– Ison Kiltin Jätin päähenkilöt ovat pikkutyttö Sohvi ja Jättiläinen. Sen tärkeitä teemoja ovat ystävyys, luottamus ja erilaisuuden hyväksyminen. Näytelmä tapahtuu jättiläistenmaassa, unimaassa ja kuningattaren hovissa. Siitä muotoutuu jännittävä seikkailu ja pelastusoperaatio, kuvaa näytelmän ohjaaja Pekka Ojalehto teatterin tiedotteessa.

Rovaniemen Teatterissa vierailevat kevätkaudella Ilkka Heiskasen Huovisen erikoiset, Merja Larivaaran Nainen parhaassa iässä, Martti Suosalon Palvelija sekä Heikki Rantasen ja Kai Lehtisen uusin esitys Se, vain elämää.