Yli 30 ihmistä kuollut sikainfluenssaan Iranissa

Iranin terveysministeriön mukaan H1N1-virus saattaa levitä myös pääkaupunkiin Teheraniin.

Ulkomaat
Henkilö rokotettavana sikainfluenssaa vastaan vuonna 2009.
Henkilö rokotettavana sikainfluenssaa vastaan vuonna 2009.Orestis Panagiotou / EPA

Iranissa 33 ihmistä on viimeisen kolmen viikon aikana kuollut niin kutsuttuun sikainfluenssaan, eli H1N1:n virukseen. Noin 600 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon Kermanin provinssissa Iranin kaakkoisosassa.

Iranin terveysministeriön mukaan sikainfluenssa on tappanut tänä vuonna suunnilleen yhtä monta kuin edellisinä vuosina. Virus on kuitenkin kehittynyt ja sitä on nyt vaikeampi hoitaa.

– Joka vuosi siitä tulee pahempi ja enemmän resistentti, terveysministeri Hassan Hashemi sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Virus voi levitä Teheraniin

Iranin virallinen uutistoimisto Irna ilmoitti maanantaina, että viruksen odotetaan leviävän Kermanin provinssista muun muassa Iranin pääkaupunkiin Teheraniin.

Kermanin yliopistollisen sairaalan johtaja Ali Akbar Haghdoost on kehottanut ihmisiä välttämään matkustamista lähipäivinä, jotta virus ei leviäisi. Haghdoostin mukaan sairauden puhkeaminen on kuitenkin saatu jo hallintaan.

– Olemme vastaanottaneet 5 000 rokoteannosta ja niitä tulee huomenna 15 000 lisää, Haghdoost sanoi uutistoimisto Irnalle.

Lähteet: AFP