Orimattila saa pitää poliisiasemansa – rikosilmoitukset tehtävä jatkossa Lahteen

Orimattilassa vuoronsa aloittavat poliisit toimivat lähipoliiseina ja avattavan vastaanottokeskuksen yhdyspoliiseina. Lupapalvelut orimattilalaisten tulee hakea ensi vuoden alusta alkaen Lahden pääpoliisiasemalta.

Orimattila
Poliisin selkä
Heikki Ahonen / Yle

Alkuvuosi tuo muutoksia poliisin palveluihin Orimattilassa. Toisin kuin syksyllä pelättiin, poliisiasema säilyy Orimattilassa. Se toimii poliisipartioiden tukikohtana ja yhden partion työvuoron aloituspaikkana. Valvonta- ja hälytystehtävät hoidetaan entiseen tapaan.

Orimattilassa vuoronsa aloittavat poliisit toimivat lähipoliiseina ja avattavan vastaanottokeskuksen yhdyspoliiseina.

Lupapalvelut orimattilalaisten tulee hakea Lahden pääpoliisiasemalta. Tähän asti asiointiaikoja on ollut tarjolla Orimattilassa aamupäivisin. Lahdessa lupapalvelut ovat avoinna arkisin kello 8–16:15.

Poliisin lupatehtävien määrä vähenee kolmanneksella vuodenvaihteessa, kun ajolupa-asiat siirtyvät poliisilta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Lisäksi yhä suuremman osan lupapalveluista voi hoitaa verkossa.

Orimattilan rikostutkijat siirtyvät lyhyen siirtymävaiheen jälkeen Lahden pääpoliisiasemalle. Asiakastapaamisia voidaan edelleen järjestää sopimuksen mukaan myös Orimattilassa.

Rikosilmoitukset tehdään vuodenvaihteen jälkeen sähköisesti poliisin nettisivuilla tai Lahden pääpoliisiasemalla.