1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Yhä useampi koira päätyy häkkiin tai kiertoon – Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa?

Joku on mennyt ihmisen ja koiran välillä pieleen siinä vaiheessa, kun koiranomistaja päätyy luopumaan lemmikistään esimerkiksi sen huonon käytöksen vuoksi. Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa? Miksi koira päätyy niin usein häkkiin tai kiertoon? Osallistu keskusteluun.

Kuva: Mari Pekkanen / Yle

Moni koiranomistaja luopuu nykyisin lemmikistään "pitovaikeuksien" takia ennen kuin yhteiselo on kunnolla edes alkanut. Kun koiraa ei osata tai viitsitä kouluttaa, koiralla saattaa ilmetä häiriökäyttäytymistä.

Yksi yleinen koirasta luopumisen syy on eroahdistus. Yksin kotona ollessaan koiraa tekee tuhoja ja häiritsee naapureita haukkummalla ja ulisemalla.

Vastuuntuntoisimmat koiranomistajat hakevat siinä tilanteessa koulutusapua, mutta monet päätyvät ratkaisemaan ongelman laittamalla koiran sisällä häkkiin.

Koiran pitäminen pitkäkestoisesti sisätiloissa pienissä näyttely- tai kuljetushäkeissä on kuitenkin eläinsuojelulaissa kielletty.

Miksi näin?

Mistä sinun mielestäsi tässä ilmiössä on kysymys? Otetaanko koiria nykyisin liian heppoisin perustein? Miten olet itse ratkaissut ongelmia, kun kaikki koiran kanssa ei ole sujunut suunnitelmien mukaan?