Sibelius täytti torin ja tuomiokirkon Kuopiossa

Kansallissäveltäjän 150-vuotissyntymäpäivä toi torille ja kirkkoon kuorokavalkadin kansan ihasteltavaksi.

Jean Sibelius
Mies videoi kirkossa.

Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivä sai ihmiset liikkeelle sankoin joukoin. Torilla kaikkiaan 18 kuopiolaista kuoroa esittivät Soi kiitokseksi Luojan sekä Finlandia-hymnin. Lämminhenkinen ja harras tunnelma oli käsinkoskeltava.

soihdut.

Kuorot tulivat torille soihtukulkueessa. Kulkue aloitti taipaleensa musiikkikeskukselta.

soihtukulkue

Aiemmin näin monta kuoroa ei ole yhtä aikaa Kuopiossa esiintynyt ja kokemus oli hieno myös kuoronjohtaja Heikki Liimolalle.

– Kuopiossa kuoroharrastus on vahvaa ja tämä on siitä upea esimerkki.

Torilta ihmiset siirtyivät Kuopion tuomikirkkoon kuulemaan Sibeliusta lisää. Kansallissäveltäjän musiikki kiinnostaa vahvasti edelleen.

Ihmisiä kirkossa.

Tuomiokirkko oli viimeksi näin täynnä ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Kirkkoon mahtuu istumaan 1200 ihmistä. Sibelius-iltana suuri määrä ihmisiä joutui seisomaan seinustoilla ja eteisessä.

ihmisiä kirkossa.

Sellonsoittoa itsekin harrastava Olavi Lappalainen kertoo suosikeikseen erityisesti Sibeliuksen neljännen ja seitsemännen sinfonian, lisäksi tietysti sellosovitukset kiinnostavat.

ihmisiä kirkossa

Myös kuopiolaiset Riitta Korhonen ja Markku Wulff tulivat kirkkoon nimen omaan Sibeliuksen takia. – Uusi, upea tuomiokirkko on nähty jo aikaisemmin. Pariskunta on kuunnellut Sibeliusta monipuolisesti myös radiosta juhlapäivän aikana.

ihmisiä kirkossa

Jouko Lipponen kertoo Sibeliuksen musiikin tuoneen suurta lohtua vaimon sairauden aikana.

Ihmisä kirkossa

Kirkossa kuultiin Sibeliusta monipuolisestii. Konsertti päättyi Suurkuoron esittämään Finlandiaan.