1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

YK:n pääsihteeri tulee vierailulle Suomeen

Vierailun aikana 8.–9.2015 Ban Ki-moon tapaa muun muassa Suomen poliittista johtoa ja osallistuu Suomen YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhlaan Finlandia-talolla.

Ban Ki-Moon Syyrian tilannetta koskevissa neuvotteluissa Genevessä huhtikuussa 2012. Kuva: Sandro Campardo / EPA

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon saapuu vierailulle Suomeen 8.–9. joulukuuta 2015 puolisonsa Ban Soon-taekin kanssa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsumana. Suomi on ollut YK:n jäsenenä 60 vuotta, joten vierailu liittyy YK-jäsenyyden juhlallisuuksiin.

Vierailun ohjelmaan kuuluu muun muassa tapaaminen presidenttiparin kanssa Mäntyniemessä sekä Suomen YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhla Finlandia-talolla.

Pääsihteeri Ban tapaa myös ulkoministeri Timo Soinin (ps.), pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja tutustuu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseen yhdessä sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa. Ban vierailee keskiviikkona myös eduskunnassa, jossa hän tapaa Maria Lohelan ja ulkoasiainvaliokunnan jäseniä.

Ban Ki-moon on ollut YK:n pääsihteerinä vuodesta 2007. Eteläkorealainen Ban on toiminut aiemmin diplomaattina ja Korean tasavallan ulkoministerinä.