Suomalainen matematiikanopettaja ehdolle miljoonapalkinnon saajaksi

Suomalaisehdokas opettaa matematiikkaa Kirkkonummella, Länsi-Uudellamaalla. Hän on kehittänyt metodin, jonka avulla oppilaita on saatu kiinnostumaan matematiikasta uudella tavalla. Palkintoehdokkuutta haki 8000 opetusalan ammattilaista eri puolilta maailmaa, listalle valittiin 50 parasta.

Kotimaa
Kuvakaappaus
Kuvakaappaus Global Teacher Prize -sivustolta.globalteacherprize.org, Yle

Suomalainen matematiikanopettaja Maarit Rossi on nimetty ehdolle Nobel-palkinnon kaltaisen opetusalan tunnustuksen saajaksi.

Rossi on valittu 50 parhaan opetusalan ammattilaisen valintalistalle 148 maasta olevan, kahdeksan tuhannen hakijan joukosta.

Varkey Foundation Global Teacher Prize on arvoltaan miljoona dollaria eli reilu 900 000 euroa ja jaetaan nyt toista kertaa. Voittaja julkistetaan maaliskuussa 2016 Dubaissa.

Rossi opettaa matematiikkaa Kartanonrannan koulussa, Kirkkonummella.

Teacher Prize -säätiön tiedotteen mukaan opettaja on kehittänyt metodin, jonka avulla oppilaiden vastenmielisyys matematiikkaa kohtaan on onnistuttu voittamamaan ryhmätyöskentelyllä ja ratkaisemalla todellisessa elämässä vastaan tulevia laskutaitoa vaativia ongelmia. Rossin koulussa tytöt pärjäävät matematiikassa paremmin kuin pojat, toisin kuin OECD-maissa yleensä.

Rossi on ollut mukana myös laatimassa matematiikan oppikirjoja ja muuta matemaattista opetusmateriaalia sekä kansallista vuoden 2004 opetussuunnitelmaa.