1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailman kemikaalijättien odotetaan kertovan fuusiosta

Samalla syntyisi maailman suurin kemikaalialan yhtiö. Kasvintorjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja tuottavien Dow Chemicalsin ja DuPontin yhteenlaskettu arvo olisi noin 120 miljardia dollaria.

Ulkomaat
Amflora-peruna
Saksalaisen kemikaaliyhtiö BASF:n kehittämä Amflora-tärkkelysperuna.EPA

Kaksi maailman suurimpiin kuuluvaa kemikaaliyhtiötä neuvottelevat fuusiosta, kertoi talouslehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun) tiistaina.

Amerikkalaisten Dow Chemicalsin ja DuPontin fuusio olisi tarkoitus julkistaa lähipäivinä. Lopullisia kauppakirjoja ei ole vielä allekirjoitettu, painottavat WSJ:n ja uutistoimisto AFP:n pankkiirilähteet.

Fuusion toteutuessa syntyisi maailman suurin kemikaalialan yhtiö. Kasvintorjunta-aineita ja geneettisesti muunneltuja organismeja tuottavien yhtiöiden yhteenlaskettu arvo olisi noin 120 miljardia dollaria. Uusi yhtiö jaettaisiin kolmeen yksikköön; maatalous, erikoistuotteet sekä materiaalit ja niiden tekniikka.

Viime vuonna Dow Chemicalsin myynti oli 58,2 miljardia dollaria ja DuPontin 34,7 miljardia dollaria, joten yritysten yhteismyynti nousisi noin 90 miljardiin dollariin. Alan markkinajohtajan, saksalaisen BASF:n myynti oli samaan aikaan 81 miljardia dollaria.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi