Musta maa ja mieli – Keuruu joutuu siirtämään hiihtokisoja

Lumenpuute pakottaa Keuruun Kisailijat siirtämään joulun alle suunniteltuja kansainvälisiä hiihtokilpailuja. Säilötystä lumestakaan ei ole apua, sillä märkään maastoon ei voi latua rakentaa.

urheilu
Hiihto lumetus musta maa
Yle

Keuruulla oli tarkoitus kilpailla puolentoista viikon päästä. Haave kariutui, kun kaivattua pakkasjaksoa ei tullut eikä sääennusteen mukaan ole tulossakaan.

Edes säilölumella ei tilannetta pelasta.

– Ajourat kisakeskuksessa ei kestä traktoriliikennettä yhtään. Vettä on tullut viime aikoina niin paljon, että siellä lainehtii vesipatsaat kentällä, surkuttelee kilpailunjohtaja Veikko Ahonen Keuruun Kisailijoista.

Uusi päivämäärä on jo sovittu helmikuulle.

– Laitettiin kalenterit auki ja soviittiin liiton kanssa uudesta ajankohdasta. Kisat ovat lauantaina 13. helmikuuta, kertoo Ahonen.

Kansainväliset Keuruun Hiihdot järjestetään jo 65. kertaa. Ladun rakentaminen aloitetaan heti, kun sää kylmenee.

– Heti, kun saadaan muutamaksi päiväksi sellaiset 10 asteen pakkaset, levitetään lumi harjoituskäyttöön sitten. Ehkä kun maakuntaviesti lähestyy, niin hiihtäjät tykkää että pääsevät lumille, lupaa Veikko Ahonen.

Keuruu pitää vakaasti kiinni hiihtokisaperinteestä.

– Ei kai ne lumet kokonaan hukassa ole. Kyllä meillä niin hienot paikat on, että pysytytään näitä huippukisoja järjestämään. Niitä on luvassa, meillä on hakuprosessit käynnissä 2020 asti, Ahonen paljastaa.

Veikko Ahosta haastatteli Tenho Tornberg.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus