1. yle.fi
  2. Uutiset

Löylyt rantatontilla loppuvat – luvattomasti omalle tontilleen rakentanut joutuu purkamaan rakennukset

Taipalsaarella ilman rakennuslupaa rantatontilleen rakentanut mies joutuu purkamaan rakennukset. Kunnan teknisen lautakunnan tie- ja lupajaosto asetti rakentajalle 15 000 euron uhkasakon. Käräjäoikeuden mielestä rakennusluvan hakeminen rakennustöiden jo käynnistyttyä ei riitä.

Kotimaan uutiset
Mökkirakennustyömaa.
Luvatta ei saa rakentaa edes omalle maalle. Kuvan rakennustyömaa ei liity tapaukseen.Yle

Ilman rakennuslupaa rantatontilleen rakentanut mies joutuu purkamaan rakennukset Taipalsaarella.

Taipalsaaren teknisen lautakunnan tie- ja lupajaosto on määrännyt rakentajan purkutöihin 15 000 euron uhkasakolla. Rakennukset on poistettava tontilta ensi kesäkuun alkupäiviin mennessä.

Kattelussaarentien varressa sijaitsevalle rantapaikalle on noussut ilman asianmukaista rakennuslupaa saunan ja aitan lisäksi laituri.

Mies tuomittiin tällä viikolla myös Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa sakkoihin luvattomasta rakentamisesta. Käräjäoikeuden mielestä rakennusluvan hakeminen rakennustöiden jo käynnistyttyä ei riitä.

Rakentaminen tuli ilmi toukokuussa 2014

Luvattomat rakennukset tulivat ilmi, kun rakennustarkastaja ja tekninen johtaja olivat vuosi sitten toukokuussa tarkastuskäynnillä ja havaitsivat rakennustöiden olevan käynnissä. Rakennusten rungot ja vesikatot oli pääosin rakennettu.

Rakennustarkastaja määräsi kirjallisesti rakennustyöt keskeytettäviksi. Kiinteistön omistajalle annettiin kuukausi aikaa antaa selvitys.

Seuraavana syksynä rakennustarkastaja lähetti kiinteistönomistajalle ohjekirjeen. Siinä kehotettiin hankkimaan rakennusluvat 9.3. 2015 tehtävään katselmukseen mennessä. Poikkeamishakemus jätettiin kuntaan juuri ennen katselmuksen ajankohtaa. Tie- ja lupajaosto käsitteli hakemuksen, mutta ei puoltanut lupahakemusta. Voimassa olevien kaavamääräysten mukaan paikalle ei voi rakentaa.

Lokakuussa 2015 rakennustarkastaja totesi, että sauna ja aitta oli rakennettu ulkopuolelta valmiiksi, rantaan oli laitettu laituri ja saunamökin katolle oli asennettu aurinkokennot.

Lue seuraavaksi