Rovio vaihtaa toimitusjohtajaa

Yhtiön lakiasiain johtaja Kati Levoranta aloittaa toimitusjohtajana ensi vuoden alussa. Hän kehuu Rovion olevan loistavassa tuloksentekokunnossa Pekka Rantalan toimitusjohtajuuden jälkeen.

internet
Kati Levoranta
Rovio

Angry Birds -pelistään tunnetun Rovion toimitusjohtaja Pekka Rantala jättää tehtävän. Hän on ollut toimitusjohtajana noin vuoden. Uutena toimitusjohtajana aloittaa Rovion lakiasiain johtaja Kati Levoranta. Vuodesta 2012 yrityksessä työskennellyt Levoranta tarttuu toimeen ensi vuoden alussa. Rantala jatkaa toimitusjohtajana vuoden loppuun.

Kati Levoranta kehuu Rovion olevan Pekka Rantalan toimitusjohtajakauden jälkeen loistavassa tuloksentekokunnossa.

– Hän vei yhtiön läpi isoista muutoksista, Levoranta kiittelee Rantalaa.

Isot muutokset näkyivät myös parinsadan työntekijän irtisanomisena lokakuussa.

"Tulevaisuus näyttää loistavalta"

Yrityksellä on kaksi yksikköä, pelit ja elokuviin keskittyvä mediayksikkö. Ne saavat nyt entistä enemmän itsenäisyyttä. Rovion toimitusjohtajana ennen Pekka Rantalaa toiminut Mikael Hed ryhtyy johtamaan mediayksikköä, ja Wilhelm Taht peliliiketoimintaa.

Yhtiö perustelee muutosta sillä, että keskitetyn johdon vuoksi yritys on reagoinut liian hitaasti markkinoilla, joilla kilpailu on kovaa.

– Näin varmistetaan, että organisaatio on ketterä, Levoranta perustelee yksiköiden itsenäisyyden lisäämistä.

Pekka Rantala puolestaan koki, ettei toimitusjohtajan työ sovi enää hänelle muutosten jälkeen.

Angry Birds on kaikkien aikojen ladatuin mobiilipeli, jota on hyödynnetty laajasti erinäisissä tuotteissa. Liiketoiminta ei kuitenkaan vedä enää entiseen malliin. Rovio toivoo menestystä Angry Birds -3D-elokuvasta, joka tulee ensi-iltaan ensi toukokuussa. Elokuvan myötä yritys julkaisee useita pelejä, Levoranta kertoo.

– Pystymme vastaamaan kovaan kilpailuun. Tulevaisuus näyttää loistavalta, Levoranta kuvailee tulevaa vuotta.

Tarkempia tietoja julkaistavista peleistä hän ei tässä vaiheessa vielä kerro.