Rauman seurakunnassa kuohuu taas – selvitys talousjohtajan toiminnasta?

Rauman seurakunnan kopiokoneen vuokraamisesta on syntynyt iso vyyhti. Sen selvittämiseksi suunnitellaan nyt koko seurakunnan hankinta- ja taloustoimen kokonaisarviointia.

Kotimaa
Jeesus ristillä Pyhän ristin kirkossa Raumalla
Tuuli Liekari / Yle

Rauman seurakunnassa saattaa alkaa iso selvitys seurakunnan hankinnoista ja taloustoimesta. Sen seurauksena tehdään arvio seurakunnan talousjohtajan virkatoimien hoidosta.

Selvityksen taustalla on seurakunnan tekemä kopiokoneen vuokrasopimus. Aiempien tietojen mukaan talousjohtaja oli tehnyt sopimuksen kopiokoneen vuokrasta, johon sisältyy 33 000 kopiota kuukaudessa. Hintaa vuokrasta on tullut vuodessa noin 50 000 euroa.

Ongelmaseurakunta

Epäselvyydet ovat antaneet kirkkoneuvostolle syyn aloittaa laajempi selvitys, jossa halutaan selko seurakunnan hankintojen ja taloudenpidon lainmukaisuudesta ja seurakunnan omien ohjeiden noudattamisesta.

Jos kirkkoneuvosto päättää keskiviikkona aloittaa selvityksen, sitä tulevat tekemään todennäköisesti Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin lakimiesasessorina toiminut Leevi Häikiö ja Kankaanpään talouspäällikkönä toiminut Mikko Laukkonen.

Rauman seurakunnan talousjohtajan toiminnasta herännyt epäilys on vain yksi osa seurakunnassa pitkään velloneita ongelmia. Riitojen keskiössä ollut kirkkoherra Seppo Sattilainen päätti äskettäin siirtyä Porin Teljän seurakunnan palvelukseen.