Itä-Suomen poliisi lopettaa chattaamisen – syynä viestitulva ja tietosuojattomuus

Itä-Suomen poliisi sulkee mahdollisuuden lähettää viesti viranomaisille Facebookin kautta. Viesteissä on kerrottu tietoja, joiden ei haluta joutuvan kolmannen osapuolen käsiin.

poliisi
Kuvakaappaus Itä-Suomen poliisin facebook-sivuilta.
Kuvakaappaus Itä-Suomen poliisin facebook-sivuilta

Itä-Suomen poliisilaitos ilmoitti keskiviikkona, että se joutuu lopettamaan yksittäisten ja henkilökohtaisten viestien lähettämisen mahdollisuuden Facebook-sivujensa (siirryt toiseen palveluun) kautta.

– Viesteissä on ollut sellaisia tietoja henkilöistä ja asioista, joita olisi hyvä kertoa vain suojattujen yhteyksien kautta ja kuten tiedämme fb:n viestit eivät ole suojattuja, viestintäpäällikkö Markku Paksuniemi kirjoittaa poliisin sivuilla.

Paksuniemi kertoo, että poliisi ei pysty tietämään, ketkä pääsevät Facebookin organisaatiossa lukemaan poliisille lähetettyjä viestejä.

Suoranaisia salaisuuksia siellä ei ole ollut.

Markku Paksuniemi

– Suoranaisia salaisuuksia siellä ei ole ollut, mutta esimerkiksi nimiä, henkilötunnuksia ja osoitteita on.

Toinen syy viestien lähettämisen lopettamiseen on vastausaika. Viestejä on tullut viikoittain kymmeniä eikä kaikkiin ole kyetty vastaamaan kohtuullisessa ajassa.

– Tuntuu todella inhottavalta, että tarjotaan mahdollisuus viestittää, mutta vastausaika on voinut olla kohtuuttoman pitkä, Markku Paksuniemi kertoo.