Hyppää sisältöön

Yksityistiekunta aikoo rakentaa Isoon Rapasaloon sillan – kunnat nihkeinä lainatakaukselle

Siltajaakkoin tiekunnan osakkaat aikovat ottaa miljoonan euron lainan, jolle he hakevat Lemin ja Luumäen kunnilta takausta. Kiinteistöjen omistajat ovat halunneet sillan, jotta hälytysajoneuvot pääsevät saareen.

Kuva: YLE

Yksityistiekunta aikoo ryhtyä rakentamaan omalla kustannuksellaan siltaa Lemin ja Luumäen alueilla sijaitsevaan Rapasalonsalmeen.

Siltajaakkoin tiekunnan osakkaat aikovat ottaa miljoonan euron lainan, jolle he hakevat Lemin ja Luumäen kunnilta takausta. Lemin kunnanhallitus on jo torjunut hakemuksen. Myös Luumäen kunnanjohtaja esittää, että kunnanhallitus ei puoltaisi takausta. Asia on esillä kunnanhallituksen kokouksessa ensi maanantaina.

Ison Rapasalon saaressa on yli 90 lomarakennuspaikkaa, joista osa on vielä rakentamattomina. Kiinteistöjen omistajat ovat halunneet sillan, jotta hälytysajoneuvot pääsevät saareen. Näin loma-asuntojen ympärivuotinen käyttö olisi turvallisempaa.

Perusteluna sillalle on ollut myös se, että sähköyhtiö voi pitää sähkölinjaa paremmin raivattuna.

Ison Rapasalon kiinteistönomistajat saivat luvan sillan rakentamiseen jo vuonna 2012. Asian etenemistä ovat viivyttäneet valitukset. Nyt lupa on saanut lainvoiman. Viimeksi valitukset kaatuivat Korkeimmassa hallinto-oikeudessa.