1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Britit vaativat: Älkää antako Trumpin matkustaa tänne

Sosiaalisessa mediassa on reagoitu vahvasti Trumpin puheisiin, joiden mukaan Lontoossa on niin radikalisoituneita alueita, että poliisitkin pelkäävät mennä niille.

Ulkomaat
Donald Trump
Donald Trump.Erik S. Lesser / EPA

Yli 130 000 brittiä on allekirjoittanut vetoomuksen, jonka tavoitteena on estää Yhdysvaltain republikaanipuolueen esivaaliehdokkaan Donald Trumpin pääsy maahan. Britit ovat suivaantuneet Trumpin puheista, että muslimit muodostavat vaaran Yhdysvalloille ja kaikkien muslimien maahantulo tulisi toistaiseksi estää.

Koska vetoomuksen on allekirjoittanut yli 100 000 ihmistä, parlamentin pitää harkita väittelyä ehdotuksesta. Lisäksi hallituksen on jätettävä siihen kirjallinen vastaus.

– Britannia on estänyt monien ihmisten maahanpääsyn vihapuheen vuoksi. Samojen periaatteiden tulisi koskea kaikkia, jotka toivovat saavansa matkustaa Britanniaan, vetoomuksessa todetaan.

Vetoomus sai alkunsa sosiaalisessa mediassa. Siellä reagoitiin vahvasti Trumpin puheisiin, joiden mukaan Lontoossa on niin radikalisoituneita alueita, että poliisitkin pelkäävät mennä niille.

Trumpia on pilkattu Twitterissä tunnuksella #trumpfacts. Monet twiitit sisältävät kuvia tunnetuista briteistä, jotka ovat "radikalisoituneet". Joukossa on kuvia kuningatar Elizabeth huivi päässään. Tämän todetaan radikalisoituneen niin, että on alkanut käyttää hijab-huivia.

Lisäksi twiiteissä julkaistaan kuvia tunnetuista rakennuksista, jotka ovat muuttuneet moskeijoiksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi