Hyppää sisältöön

Nokian Neulomosta Nanson tehtaalle jatkaja?

Nanson Nokian tehtaan mahdollisuuksia selvittävä ryhmittymä arvioi, että tuotannon jatkumiselle on hyvät perusteet. Toimintamahdollisuuksia voi löytyä esimerkiksi ekologisten ja kierrätystekstiilien piiristä.

Ryhmä tekstiili- ja vaatetusalan yrityksiä harkitsee Nanson Nokian tehtaan ostamista vastaperustetun tuotantoyhtiön nimiin. Nokian Neulomo osakeyhtiöön kuuluvat tällä hetkellä lastenvaate- ja lifestylebrändi Papu Design ja kierrätystekstiileihin liiketoimintansa perustava TAUKOdesign sekä ekologisten toimijoiden verkkokauppa-alusta Weecos.

Nokian Neulomon perusperiaate on edistää vastuullista tekstiili - ja valmisvaateteollisuutta Suomessa. Toimitusjohtaja Vesa Moision mukaan yritys etsii ekologisia ja innovatiivisia materiaaleja ja ratkaisuja tekstiilien suunnittelussa ja tuotannossa. Yrityksen kotipaikka on Nokialla.

Yhtiö selvittää parhaillaan, voisiko se hankkia Nanso Groupilta Nokian tuotantolaitoksen toiminnan kokonaisuudessaan tai osittain. Moisio sanoo, että ensiarvion mukaan tuotannon jatkumiselle on hyvät perusteet. Hän ei kuitenkaan halua vielä tarkasti kertoa, mihin arvio perustuu.

– Olemme tunnistaneet ja kartoittaneet asioita, joita tuotantolaitokselle voisi tuoda tehtäväksi, ja joita Nansolla ei ole ollut tuotannossaan. Selvitettävää on kuitenkin vielä paljon, Moisio sanoo.

– Mielestämme siellä on mahdollisuuksia jatkaa toimintaa. Jatkamme selvityksiä vielä lähikuukaudet sen tarkentamiseksi.

Uusia yhteistyökumppaneita etsitään

Nanso Group on viimeinen tekstiiliyritys, jolla on ison mittakaavan tuotantoa Suomessa. Nokian Neulomo ei suuruutta hätkähdä.

– Olemme tutustuneet Nanson olemassaolevaan koneisiin ja laitteisiin ja ymmärrämme, että laitos on lähtökohdiltaan sellainen, jossa tehdään pidempiä tuotantoja ja sarjoja. Toiminta, jota sinne mahdollisesti rakennettaisiin, soveltuu olemassaolevalle tuotantolaitteistolle.

Nokian Neulomo etsii aktiivisesti myös uusia yhteistyökumppaneita.

– Tällä hetkellä kartoitamme kiinnostuneita tahoja ja toivomme, että julkisuuden kautta saamme yhteydenottoja tahoilta, jotka haluavat olla edesauttamassa tai mahdolisesti isommassakin roolissa rakentamassa tehtaan tulevaisuutta.

Päätöksiä Nanson tehtaasta yhtiö valmistautuu tekemään heti ensi vuoden alkupuolella.

– Tammikuussa tai viimeistään helmikuussa meidän pitää pystyä tarkentamaan, miten asiassa edetään, Moisio sanoo.

Nanso Group ilmoitti tiistaina lopettavansa Nokian tehtaan tuotannon ensi vuoden syksyllä.

.
.