1. yle.fi
  2. Uutiset

Punaisen Ristin vapaaehtoiset saavat Amnestyn Kynttiläpalkinnon

SPR:n vapaaehtoiset saavat tunnustuksen turvapaikanhakijoiden tukemisesta.

Kotimaan uutiset

Amnestyn Suomen osasto on myöntänyt ihmisoikeustyöstä jaettavan Kynttiläpalkinnon Punaisen Ristin vapaaehtoisille. Perusteena on turvapaikanhakijoiden tukeminen erityisesti syksyn 2015 aikana.

Yli 8 000 Punaisen Ristin vapaaehtoista on osallistunut kymmenien vastaanottokeskusten pystyttämiseen ja virkistystoiminnan järjestämiseen eri puolilla Suomea. Vapaaehtoiset ovat olleet mahdollistamassa keskusten avaamisen, lajitelleet ja jakaneet vaatteita sekä opastaneet tulijoita.

Vapaaehtoiset ovat olleet myös tärkeässä roolissa turvapaikanhakijoiden ja kantaväestön keskinäisten suhteiden luomisessa. He ovat järjestäneet kieli- ja kerhotoimintaa ja tutustuttaneet tulijoita elämään Suomessa.

SPR:n järjestöjohtaja Marita Salo iloitsee vapaaehtoisten saamasta tunnustuksesta. Salon mukaan tämän syksyn avustusoperaatio on suurin sotien jälkeinen ponnistus kotimaassa.

Kynttiläpalkinto jaetaan torstaina Amnestyn toimistossa. Palkinnon ottavat vastaan Punaisen Ristin vapaaehtoiset Noora Aho, Helvi Loijas, Joonas Niemi ja William Riviera.

Amnestyn palkinto myönnetään vuosittain kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä 10.12. ihmisoikeuksien puolesta toimineelle henkilölle tai yhteisölle.

Lue seuraavaksi