Hyppää sisältöön

Tulipalo vastaanottokeskuksessa Tampereella – 80 jouduttiin evakuoimaan ulkotiloihin

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on ilmeisesti sytytetty tahallaan, mutta poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Kuva: Marko Melto / Yle

Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksesta jouduttiin evakuoimaan 80 henkeä ulkotiloihin tulipalon vuoksi keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Tulipalo oli saanut alkunsa rakennuksen porraskäytävästä.

Päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa.

- Tilanne oli kuitenkin siinä mielessä uhkaava, että asuintilat täyttyivät savusta yöaikaan. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi suuri osa ihmisistä oli hereillä ja kaikki 80 henkeä siirtyivät turvallisesti ulkotiloihin, Hiltunen sanoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Hätäkeskus sai vastaanottokeskuksen vartijalta ilmoituksen tulipalosta kello 00:45.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisin mukaan asiaa tutkitaan alustavasti tuhotyönä, eikä ketään ole otettu tässä vaiheessa kiinni rikoksesta epäiltynä. Sisä-Suomen poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan torstaina aamulla.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo on sammutettu ja palokunta on poistunut jo palopaikalta. Tilat on tuuletettu ja asukkaat ovat päässeet jo palaamaan majoitustiloihin.

Tampereen Rautaharkon teollisuusalueella sijaitseva vastaanottokeskus avattiin marraskuun lopulla. Ensimmäiset turvapaikanhakijat majoitettiin Mehiläinen-konserniin kuuluvan Hoivapalvelu Metsätähden vastaanottokeskukseen 19.–20.11.2015 välisenä yönä.