1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen vastaanottokeskuksen paloa edelsi sähkökatkos – asukkaat sammuttivat yhdessä vartijan kanssa

Tampereen Rautaharkossa sijaitsevan vastaanottokeskuksen 80 asukasta evakuoitiin yöllä porraskäytävässä syttyneen tulipalon vuoksi. Muutamaa henkilöä hoidettiin savun aiheuttamien haittojen vuoksi, mutta muuten henkilövahingoilta vältyttiin. Poliisin mukaan kyseessä saattaa olla varomaton tulen käsittely.

Kotimaan uutiset
Tampereella Rautaharkon vastaanottokeskus evakuoitiin varhain aamuyöllä tulipalon takia.
Tampereella Rautaharkon vastaanottokeskus evakuoitiin varhain aamuyöllä tulipalon takia.Mika Kanerva / Lehtikuva

Torstaiaamuna moni asukas on nukkunut pitkään Hoivapalvelu Metsätähden vastaanottokeskuksessa Tampereen Rautaharkossa. Yöllisestä tulipalosta ja evakuoinnista muistuttaa heikko savun haju.

Tulipalo havaittiin puolen yön jälkeen, jolloin suuri osa vastaanottokeskuksen asukkaista oli yhä hereillä. Hälytyksen teki keskuksessa päivystänyt vartija, kertoo vastaanottokeskuksesta vastaavan Hoivapalvelu Metsätähden palvelujohtaja Markku Pikkarainen.

– Rautaharkon alueella oli sähkökatkos puolen yön jälkeen. Noin kello 00.45 asukas havaitsi savua rakennuksen toisessa päässä rappukäytävässä. Asukkaat itse vartijan opastuksella käyttivät vaahtosammutinta.

Rutaharkko tampere
Yle

Pikkaraisen mukaan palo saatiin sammutetuksi ennen palokunnan saapumista. Vastaanottokeskuksen asukkaat, noin 80 miestä, kuitenkin evakuoitiin rakennuksesta. Palvelujohtaja Markku Pikkarainen sanoo, että evakuointi sujui nopeasti.

– Pelastusviranomaiset ja vartija tekivät evakuoinnin. Tämä tehtiin varotoimena, vaikka palo oli saatu hallintaan.

Asukkaat odottivat lyhyen aikaa turvallisen välimatkan päässä vastaanottokeskuksen pihapiirissä. Pelastuslaitoksen tarkastuksen ja tuuletuksen jälkeen asukkaat pääsivät palaamaan sisälle.

Päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan muutamaa asukasta hoidettiin paikalla savun aiheuttamien haittojen vuoksi. Vakavilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Poliisi tiedotti aamulla, että palon syttymissyy ei ole selvinnyt. Paikalla tehdyn tutkinnassa palolle ei löytynyt luonnollista syytä. Tahallaan sytyttämisen mahdollisuutta ei voida tässä vaiheessa tutkintaa sulkea pois, mutta poliisin mukaan on mahdollista, että palo on alkanut esimerkiksi varomattomasta tulen käsittelystä. Palopaikassa on ollut säilytettynä materiaalia, joka on syttynyt.

Juttua päivitetty palvelujohtaja Markku Pikkaraisen kommenteilla kello 9.28. Poliisin arvio syttymissyystä lisätty kello 10.03.

Lue seuraavaksi