Kakolan Länsiselliin asukkaat vuonna 2017?

Länsiselliin suunnitellaan 60 asuntoa. Osa niistä on pieniä yksiöitä, osa suuria huoneistoja. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä.

Turun vankila
Havainnekuva Kakolasta.
Havainnekuva Kakolasta.Kakola.fi

Verkarantakiinteistöt on aloittamassa Turun Kakolan entisen vankilakokonaisuuden uudistamista. Yhtiö hakee ensimmäisessä vaiheessa rakennuslupaa Länsisellin muuttamiseksi asuinkäyttöön.

Kyse olisi noin 60 asunnosta.

– Länsiselliin tulee hyvin eri kokoisia asuntoja. Pienimmät yksiöt ovat hieman yli 20 neliöä. Suurimmat taas ovat 230 neliön kokoluokkaa, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Ojala.

Rakennuksen ulkoasuun tulee pieniä muutoksia. Kaikkiin asuntoihin tulee parvekkeet, ja joidenkin ikkunoiden korkeutta suurennetaan.

Kaupunkikuvaneuvottelukunta puoltaa hanketta. Länsisellin uudistamista säätelevät suojelumääräykset ja maisemalliset tekijät.

– Pääasia on se, että rakennuksen nykyiset pääpiirteet säilyvät ja alkuperäinen julkisivu on aistittavissa. Esimerkiksi parvekkeista on tulossa hyvin kevytrakenteisia ja läpinäkyviä, koska niihin on tulossa teräskaiteet, sanoo kaupunkikuvaneuvottelukunnan puheenjohtaja Markku Toivonen.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kesänä, ja ensimmäiset asukkaat voisivat muuttaa Kakolaan vuoden 2017 lopulla.

Rakennuslautakunta käsittelee asiaa torstaina.