OP-ryhmän sairaala Kuopiossa Leväsentielle

OP-ryhmän uusi sairaala Kuopiossa on tulossa Leväsentien alkupäähän Särkiniemeen. Sairaalalle kaavailtu tontti sijoittuu moottoritien rampin, Tasavallankadun ja Leväsentien väliselle alueelle.

Kuopio
Omasairaalan logo
Yle

OP-ryhmä aikoo rakennuttaa Kuopioon tulevalle sairaalalleen tilat Särkiniemeen. Yhtiö on suunnitellut Leväsentien ja Tasavallankadun kulmassa olevalle tontille pääosin neljäkerroksisen liikerakennuksen, johon sijoittuisivat myös OP:n vakuutustoimitilat sekä lounaskahvila.

Rakennukseen on arvioitu tulevan vuoteen 2019 mennessä noin 230 työntekijää, joista uusia työpaikkoja olisi 120. Sairaalakiinteistön rakentamista varten perustettu kiinteistöyhtiö hakee Kuopion kaupungilta poikkeamista asemakaavasta, koska rakennuksen koko ja korkeus ylittävät siinä määritellyt rajat.

Tontti, jolle rakennus on tulossa, sijaitsee Kuopion eteläisen sisääntuloliittymän läheisyydessä, moottoritien rampin, Tasavallankadun ja Leväsentien välisellä alueella.

OP-ryhmä on aiemmin kertonut haluavansa sairaalan aloittavan toiminnan Kuopiossa jo kesällä 2017. Kuopion kaupunkirakennelautakunta käsittelee poikkeamishakemusta keskiviikkona 16. joulukuuta.