Matti Mattsson luottavaisena Rioon: "Ei ole järkeä lähteä hakemaan muuta kuin voittoa"

Porilaisuimari Matti Mattsson ei tingi tavoitteestaan: olympiakultamitalista. Olympiakomitea julkisti keskiviikkona Mattssonin valinnan Suomen Rion olympiajoukkueeseen. Rio de Janeiron kesäolympialaiset ovat elokuussa.

urheilu
Mies ui altaassa.
Katja Halinen / Yle

Porilaisuimari Matti Mattsson on valittu Suomen Rion olympiajoukkueeseen. Mattsson on tyytyväinen siihen, että hänen tekemiseensä uskotaan. Eilen julkistettu valinta antaa porilaiselle harjoittelurauhan loppukaudeksi.

– Olen helpottunut. Odotin nimitystä jo ensimmäisessä valinnassa, mutta hyvä, että tuli nyt.

12 uintitreeniä viikossa

Matti Mattsson sanoo, että harjoitteluaikaa Rioon on riittävästi. Syksyn treenit ovat Matssonin mukaan sujuneet hyvin. Keväällä ohjelmassa on keskimäärin 12 uintitreeniä viikossa.

– Lisäksi punttia, fustraa, painia, ravitsemusterapiaa ja psyykkistä valmennusta. Riossa leireillään tammikuussa.

Maaliskuussa Mattsson kilpailee Berliinissä ja toukokuussa EM-kisoissa Lontoossa.

– Otan kisat lähinnä kovan treenin kannalta ennen Rioa.

Kulta silmissä

Lontoon olympialaisissa Matsson oli paras suomalainen uimari sijoittumalla 17. bravuurimatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Tuolloin hän lupasi nousta Riossa korkeimmalle pallille. Tavoitteestaan porilaisuimari ei ole perääntynyt.

– Monet sanoivat, että apina tuli otettua selkään, mutta ilman selkeitä tavoitteita harjoittelemisessa ei ole järkeä. En lähde sinne hakemaan kakkos-, kolmos- tai pistesijaa, vaan voittoa.

Matti Matsson ui kaksi vuotta sitten 200 metrin rintauinnin MM-pronssia. Rio de Janeiron kesäolympialaiset kilpaillaan elokuussa.