Docventures-kaksikko: "Puntti on tutissut maailmalla monta kertaa"

Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff luottavat työssään intuitioon ja intohimoon. Rohkeasti asioita tekevä kaksikko myöntää kuitenkin myös pelkäävänsä.

kulttuuri
Tuomas Milonoff ja Riku Rantala
Jarmo Siivikko / Yle

Palkitut Madventures- ja Docventures-tekijät Riku Rantala ja Tunna Milonoff sanovat valitsevansa puheenaiheensa intohimolla ja intuitiolla.

– Vaalimme intuitiota ja teemme kaikki ratkaisut sen perusteella. Yritämme päästä eroon järkiperäisistä ratkaisuista ja kuuntelemme intuitiota. Intuitio asustaa vatsan ja sydämen seudulla ja järki päässä, sanoo Tunna Milonoff.

– Intuitiiviset ratkaisut tulevat todella nopeasti. Aalto-yliopistossa tutkija Armi Raamitutki väitöskirjaansa (siirryt toiseen palveluun)intuitiota ja hänellä oli esimerkki asunnon ostamisesta – jos päätös tehtäisiin järkiperäisesti, niin asunnon ostaminen kestäisi neljä vuotta. Sen sijaan ratkaisu tehdään muutamissa tunneissa. Intuitio on alitajuista tietoa ja siihen pitää olla herkkä yhteys.

Sekä pelkääminen että rohkeus ovat ihmiselle luontaista, ei me muuten oltaisi levittäydy ympäri planeettaa.

Riku Rantala

Milonoff sanoo, että sitten kun intohimo työtä kohtaan loppuu, loppuu myös työnteko.

Pelkääminen ja rohkeus luontaista

Riku Rantala sanoo, että intuition kuunteleminen on tietoinen ratkaisu ja kaksikolle se on myös toimiva työkalu.

– Skeptisiä kehotan lukemaan Raamin väitöskirjan. Meille se on laadunvalvontaa, että voi sanoa kaiken mitä mieleen tulee. Jos joku asia ei jossain jutussamme tunnu hyvältä, ja vaikka mitään ei viime metreillä saisi muuttaa ja aikaraja valmiiksi saamiseen umpeutuu, niin pysähdymme kuitenkin miettimään asiaa.

– Mietimme mitä pitää muuttaa, ja joskus se voi olla ihan pieni asia, joka tekee lopputuloksesta paremman. Mitä useammin omat rajat ylittää, niin helpommin saa rohkeutta intuition seuraamiseen.

Docventuresin isännät Riku Rantala (oik.) ja Tunna Milonoff.
Tunna Milonoff ja Riku Rantala Docventures-isäntinä.Yle

Vaikka hurjapäinen kaksikko on reissuillaan kokenut kaikenlaista, tunnustautuvat he myös pelkureiksi.

– Puntti on tutissut maailmalla monta kertaa ja tutisee edelleen. On se tietysti terveellistäkin. Mutta kun oppii astumaan sille kuuluisalle epämukavuusalueelle ja joutuu ylittämään omia pelkojaan, saa siitä voimaa kuunnella intuitiotaan, Rantala sanoo.

Yritämme päästä eroon järkiperäisistä ratkaisuista ja kuuntelemme intuitiota.

Tunna Milonoff

– Sekä pelkääminen että rohkeus ovat ihmiselle luontaista, ei me muuten oltaisi levittäydytty ympäri planeettaa. Tämä mitä teemme, sopii meille, mutta yhtä lailla olemme pelkureita luonnostamme, kuten varmaankin kaikki.

Kuin vanha aviopari

Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat tehneet yhdessä töitä viitisentoista vuotta ja sanovat olevansa kuin vanha aviopari.

– Täydennämme toisiamme ja myllytämme keskenämme aina samoista asioista. Mutta on todella tärkeää, että meillä on toisemme tässä työssä, Milonoff sanoo.

– Silloin kun usko tai voimat meinaavat loppua, auttaa, kun on muita mukana. Käymme aika paljon puhumassa yrittäjille, ja olemme yksinyrittäjille sanoneet, että yksin ei kannata jäädä – firmalle voi perustaa vaikka hupihallituksen, jonka kanssa tehdään jotain hauskaa kerran vuodessa ja pääsee puhumaan työstään jonkun ulkopuolisen kanssa, Rantala komppaa.