Savon Sellun omistajasta tehty ostotarjous

Yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö Madison Dearborn Partners on tehnyt pakkaus- ja paperiyhtiö Powerflutesta alustavan ostotarjouksen. Powerfluten tärkein tuotantolaitos on Savon Sellun kartonkitehdas Kuopiossa.

talous
Powerflute Oy:n kartonkitehdas Kuopion Sorsasalossa
Pertti Huotari / Yle

Pakkaus- ja paperiyhtiö Powerflute on saanut alustavan ostotarjouksen, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Asialla on yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö Madison Dearborn Partners.

Lontoossa pörssiin listatun Powerfluten tärkein tuotantolaitos on Kuopiossa sijaitseva Savon Sellun kartonkitehdas. Madison Dearborn Partners tarjoaa 0,9 puntaa kappaleelta niistä osakkeista, jotka eivät ole Powerfluten hallituksen puheenjohtajan Dermot F. Smurfitin tai hänen veljensä Sir Michael Smurfitin omistaman yhtiön, Bacchantes Limitedin hallussa.

Muista osakkeista sijoitusyhtiö on valmis maksamaan 0,79 puntaa ja ehdollisen kuusi penniä lisää. Powerfluten osakekanta on lähes 300 miljoonaa kappaletta. Osakkeista Dermot F. Smurfitin tai Bacchantesin omistuksessa on reilut 36 prosenttia.

Ostotarjousta arvioi Powerfluten hallitus ilman Dermot F. Smurfitia sekä Dermot S. Smurfitia, joka on Sir Michael Smurfitin poika. Smurfitit ovat kuuluisa irlantilainen sijoittajaperhe.

Savon Sellun Sorsasalon tehdas on perustettu vuonna 1968. Tehdas oli M-realin ja sen edeltäjien omistuksessa vuoteen 2005, jolloin Powerflute osti sen.