Pilantuneesta vanhusten ruuasta syytetty yritys: "Tietysti tämä on harmillista ja hävettävääkin"

Helsinkiläinen Mainio Vire Oy on saanut kritiikkiä vanhuksille Kannukseen toimitetuista aterioista. Palautteen mukaan osa ruuasta on ollut pilaantunutta. Yritys on tapauksesta pahoillaan muttei allekirjoita kaikkia väitteitä.

Kotimaa
Lähikuva Aino Karjalaisen käsistä, kun hän neuloo.
Eeva Pentikäinen / Yle

– Mainio Vire on aidosti pahoillaan tästä tilanteesta, jonka olemme Kannukselle aiheuttaneet. Toivomme, että kaupunki saa järjestettyä ateriapalvelut heitä tyydyttävämmällä tavalla, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Leena Munter.

Peruspalveluliikelaitos Jyta ja Mainio Vire ovat nyt purkaneet yhteisymmärryksessä ateriapalveluihin liittyvän sopimuksen.

Munter sanoo, että hedelmälliseen yhteistyöhön ei ollut enää lukuisten näkemyserojen takia edellytyksiä ja opiksi on otettava, koska asiakas on ollut moneen asiaan tyytymätön. Hän kuitenkin toteaa, että Jytan ja Mainio Vireen näkemykset ruuan huonosta laadusta eivät kohtaa.

– Olemme tarkkoja laadusta, ja nyt jostakin syystä asiakkaan kokemuksen mukaan se ei ole kunnossa. Tässä vaiheessa oli kaikkien kannalta parasta ja vastuullista päättää sopimus lukuisten näkemyserojen takia.

Yritys tarjoaa sosiaali- ja hoivapalveluja yli 80 paikkakunnalla ympäri Suomea.

– Totta kai tämä on harmillista ja hävettävääkin. Otamme tästä tapauksesta ja asiakkaan kommenteista vaarin. Yritämme tehostaa ja parantaa asiakaspalveluamme.

Peruspalveluliikelaitos Jytan mukaan yritys on toimittanut Kannuksessa vanhuksille homeista ja käynyttä ruokaa.