Apulaisoikeusasiamies jyrähtää Porin kaupungille: "Lainvastaista toimintaa"

Apulaisoikeusasiamies on tutkinut Porin kaupunginhallituksen toimintaa Prizztechin lomautuksia koskevassa asiassa ja tutkinnassa. Hän moittii Porin kaupunginhallitusta siitä, että se ei ole toimittanut asiasta riittäviä tietoja kuten laki vaatii.

Kotimaa
Porin lippu, vaakunakarhu
Katja Halinen / Yle

Porin kaupunginhallitus on saanut kovat moitteet apulaisoikeusasiamieheltä. Kyse on tutkinnasta, joka koski vuodentakaisia kehittämisyhtiö Prizztech Oy:n lomautuksia.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin sai asiasta kantelun. Hän yritti tutkia Porin kaupunginhallituksen toimintaa, mutta ei saanut kaupunginhallitukselta kaikkia tarvittavia tietoja.

Sakslin toteaa, että Porin kaupunginhallitus on menetellyt lainvastaisesti jättäessään toimittamatta hänelle kantelun tutkimiseksi tarvittavat tiedot. Sakslin sanoo pitävänsä huolestuttavana, että kaupunginhallitus syyllistyi laiminlyöntiin.

"Mahdoton tutkia"

Koska kaupungin antamat selvitykset ovat puutteellisia, asian laillisuusarviointi on muilta osin ollut mahdotonta.

Kyse oli tapauksesta, jossa selvitettiin, oliko kehittämisyhtiö Prizztechin lomautukset ja niitä koskeva tutkinta toteutettu Porissa laillisesti. Selvitysryhmän työ oli salaista.

Salaisesti toiminutta työryhmää veti tuolloinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.). Työryhmän loppuraporttia ei julkistettu kokonaisuudessaan vaan se esiteltiin kaupunginhallitukselle suullisesti.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama (kok.) sanoo, että hän ei ole vielä nähnyt päätöstä. Vasaman mukaan asiaan käydään läpi kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lisätty klo 17:22 Juha Vasaman kommentti.