Jäänmurtaja Sampon kausi siirtyy – Perämerellä heikko jäätilanne

Jäänmurtaja Sampolla odotetaan menestyksekästä kautta, vaikka talven ensimmäistä risteilyä on jouduttu huonon jäätilanteen vuoksi siirtämään.

Kotimaa
Matkailijat kuvaavat kellumassa olevia ystäviään.
Riikka Rautiainen/ Yle

Kemiläisen matkailujäänmurtaja Sampon kauden avausta on jouduttu siirtämään. Jäänmurtajan ensimmäinen risteily oli tarkoitus tehdä ensi viikon perjantaina, mutta Perämerellä ei ole jäätä eikä sitä ehtisi tulla tarpeeksi, vaikka pakkanen alkaisi paukkua.

Kemin Matkailussa ollaan kuitenkin toiveikkaita sen suhteen, että kausi päästäisiin aloittamaan jo joulun aikaan. Tulevasta kaudesta odotetaan menestyksekästä.

– Erinomaisen hyvältä näyttää. Tietenkin toivotaan, että koko kausi pystytään risteilemään ja liikenteeseen päästään mahdollisimman aikaisin. Joulunaika on meillä perinteisestii sellainen kova piikki, että päästään heti aloittamaan aikalailla täysillä aluksilla.

Vuorisen mukaan toinen kova piikki ajoittuu tammi-helmikuulle, jolloin on kiinalainen uusi vuosi. Tänä vuonna se sijoittuu helmikuun alkupuolelle.

– Siinä on sitten paljon lähtöjä. Saattaa olla kolmekin lähtöä päivässä ja 300 - 450 asiakasta päivässä, ja se on jo aika hyvä luku, Vuorinen toteaa.